ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Στήριξη Πολάκη στο διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων που δέχτηκε επίθεση χειροδικίας

Στήριξη Πολάκη στο διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων που δέχτηκε επίθεση χειροδικίας

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης δηλώνει την αμέριστη στήριξη του στο διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, Δημήτρη Παρθένη, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τρίτης δέχθηκε επίθεση χειροδικίας, μέσα στο γραφείο του στο νοσοκομείο, από άγνωστο μέχρι στιγμής άνδρα.

«Οι επιθέσεις από ανθρώπους του υποκόσμου και οι τραμπουκισμοί από τους ευνοημένους του προηγούμενου καθεστώτος, αποτελούν για εμάς φόρο τιμής και χειροπιαστή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταστήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ένα προσωπικό τους τσιφλίκι», αναφέρει σε δήλωσή του σχετικά με το περιστατικό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Όλοι εκείνοι που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν για να ανακόψουν τη διαδικασία κάθαρσης στην Υγεία καλό θα ήταν να μάθουν πως ούτε μας τρομοκρατούνε ούτε μας φοβίζουν αντίθετα μας πεισμώνουν και μας δίνουν περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε», καταλήγει ο κ. Πολάκης.

Σχετικά με τα γεγονότα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, «Σήμερα στις 11.40 π.μ. (δηλαδή την Τρίτη ,20 Απριλίου), προσήλθε στο γραφείο του Διοικητή κ. Δημητρίου Παρθένη ένας άντρας, ο οποίος δήλωσε ότι προέρχεται από το υπουργείο Υγείας και ότι ονομάζεται "Γιάννης Παπαδόπουλος". Στη συνέχεια, αποπειράθηκε να γρονθοκοπήσει το Διοικητή, χωρίς όμως να δηλώσει την αιτία που το έκανε αυτό. Το άτομο αγνώστων στοιχείων έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του Νοσοκομείου, το υλικό έχει δοθεί στην Αστυνομία, η οποία αναμένεται να πράξει τα δέοντα και να προβεί σύντομα στη σύλληψή του.

Είναι σαφές ότι η αποχώρηση των εργολάβων από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων έχει θίξει συμφέροντα. Γεγονός επίσης αποτελεί ότι διάφορα πληρωμένα άτομα του υποκόσμου δεν είναι δυνατό ούτε να εκφοβίσουν, ούτε και να επιβάλλουν ετσιθελικά τη διαιώνιση της διαπλοκής που υπήρχε για χρόνια στο Νοσοκομείο.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων δηλώνει ότι η ανοδική του πορεία και η ανάπτυξή του θα συνεχιστούν σταθερά και κάθε λογής φασίστες και διαπλεκόμενοι, άμεσα συνδεδεμένοι με θιγόμενα οικονομικά συμφέροντα, δεν θα προκαλέσουν καμία ανάσχεση στο έργο αυτό».

Και οι γιατροί του νοσοκομείου καταδίκασαν την επίθεση στο Διοικητή, Δημήτρη Παρθένη, ενώ σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσής τους, καταγγέλλουν την «παντελή έλλειψη προστασίας στο χώρο εργασίας», ζητούν από τη διοίκηση να κατονομάσει άμεσα «τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την επίθεση» και υπενθυμίζουν για ακόμη μία φορά «την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού φύλαξης στο Νοσοκομείο».