ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Βρετανία: Προτροπή εμβολιασμού των παιδιών με το αντιγριπικό εμβόλιο για την προστασία των ηλικιωμένων

Βρετανία: Προτροπή εμβολιασμού των παιδιών με το αντιγριπικό εμβόλιο για την προστασία των ηλικιωμένων

 Ρούλα Σκουρογιάννη

Μία νέα ενημερωτική εκστρατεία, η οποία υπογραμμίζει τον αυξημένο κίνδυνο της γρίπης για τους ηλικιωμένους, έχει στόχο να ενθαρρύνει τους γονείς να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλια στα μικρά παιδιά.

«Τα μικρά παιδιά είναι εκείνα που κατά κανόνα διασπείρουν τις λοιμώξεις. Και μέσω του εμβολιασμού, έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε τη διασπορά αυτή σε πιο ευάλωτα άτομα, καθώς η γρίπη μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση για αυτούς του πληθυσμούς», τόνισε η Ros Jervis, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο των δηλώσεών της για την ενημερωτική εκστρατεία στη Βρετανία, που καλεί τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους από το δυνητικά θανατηφόρο ιό.

Μέσω της εκστρατείας εξηγείται στους γονείς ότι το εμβόλιο χορηγείται ρινικά: «Είναι ένα πολύ απλό εμβόλιο, χωρίς βελόνα, χωρίς πόνο», δηλώνει η Jervis.

Επίσης, καθιστά σαφές ότι με τον παιδικό εμβολιασμό πολλά παιδάκια ηλικίας δύο και τριών ετών θα προστατευθούν από τη γρίπη και θα προστατεύσουν πολλά ηλικιωμένα και ευάλωτα άτομα (ειδικά τους μεγαλύτερους των 75 ετών που υποφέρουν περισσότερο από τη γρίπη):  «Οι στατιστικές δείχνουν ότι για κάθε έξι παιδιά που εμβολιάζονται από τη γρίπη, αποτρέπεται μία περίπτωση γρίπης ηλικιωμένου ατόμου», καταλήγει η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας.