Servings
12
servingsPrep time
20
minutesCooking time
1
hourCalories
2801
kcalΕσείς έχετε δοκιμάσει αλμυρό κέικ;
Σας έχω την πιο λαχταριστή συνταγή για να απολαύσετε την γεύση της κλασικής σπανακόπιτας σε μια πιο υγιεινή και πολύ εύκολη εκδοχή! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Ιδανικό και ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα για την δουλειά αλλά και το σχολείο!
Υλικά
250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.σ. baking powder
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
120 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαιντανό
400 γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το λάδι και το γιαούρτι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτοντας και τα λαχανικά μας.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτοντας και τα λαχανικά μας.
Διατροφική αξία
- Ενέργεια (θερμίδες): 2801 kcal
Πρωτεΐνη: 131,78 g
Λίπος: 146,15 g
Υδατάνθρακες: 243.99 g