Γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: Ελληνική, vegeterianDifficulty: ΜέτριαServings
3
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesCalories
872
kcalΑπολαύστε τους θρεπτικούς γίγαντες σε μια διαφορετική συνταγή με σπανάκι στο φούρνο και αποκομίστε τα οφέλη αυτού του θρεπτικού οσπρίου
Υλικά
250 γρ. γίγαντες
250 γρ. σπανάκι
2-3 ώριμες ντομάτες
Σέλινο
2 ψκρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τους γίγαντες από το βράδυ.
- Την άλλη μέρα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το ζεματάτε για 2 λεπτά, το στραγγίζετε και έπειτα το κόβετε.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοτάροντας 1 κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
- Βράζετε τη σάλτσα 20 λεπτά και αφού στραγγίξετε τους γίγαντες τους ρίχνετε μέσα στη σάλτσα μαζί με 1 κλωνάρι σέλινο και μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν.
- Τοποθετείτε σε κάποιο σκεύος που μπαίνει στο φούρνο (π.χ. πήλινο) τους γίγαντες και το σπανάκι.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και ανακατεύετε απαλά.
- Γαρνίρετε με φέτες από ντομάτα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 180° C, μέχρι να χυλώσουν τέλος προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία (Ποσότητα ανά 2627 g):
Ενέργεια (θερμίδες): 872 kcal
Πρωτεΐνη: 34,58 g
Λίπος: 37,02 g
Υδατάνθρακες: 127.22 g - Τα οφέλη
Φασόλια είναι απαραίτητα στην εγκυμοσύνη καθώς είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, που έχει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία γενετικού υλικού και στην κατασκευή κυττάρων.