Γλυκοπατάτες με φασόλια
Course: Κυρίως πιάτοCuisine: Ελληνική, vegan, vegeterianDifficulty: ΜέτριαServings
–
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesCalories
–
kcalΦτιάξτε ένα εύκολο γεύμα με γλυκοπατάτες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και μαύρα φασόλια
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτρια-μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
4 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο chipotle τσίλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ½ φλιτζάνια νερό
2 κονσέρβες μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 4 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το τσιπότλι και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε νερό και αφήστε να σιγοβράσει.
- Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε ένα ήπιο βράσιμο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα, για 10 με 12 λεπτά.
- Προσθέστε φασόλια, ντομάτες και χυμό λάιμ.
- Aυξάνετε τη φωτιά στο υψηλό και βράζετε, ανακατεύοντας συχνά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον κόλιανδρο.
Τα οφέλη
- Οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά στις γλυκοπατάτες είναι χρήσιμες για την υγεία του εντέρου.