Γλυκοπατάτες με φασόλια

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως πιάτοCuisine: Ελληνική, vegan, vegeterianDifficulty: Μέτρια
Servings

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

kcal

Φτιάξτε ένα εύκολο γεύμα με γλυκοπατάτες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και μαύρα φασόλια

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο

  • 1 μέτρια-μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη

  • 4 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο

  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο chipotle τσίλι

  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 2 ½ φλιτζάνια νερό

  • 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα

  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους

  • 4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ

  • ½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 4 λεπτά.
  • Προσθέστε το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το τσιπότλι και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε νερό και αφήστε να σιγοβράσει.
  • Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε ένα ήπιο βράσιμο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα, για 10 με 12 λεπτά.
  • Προσθέστε φασόλια, ντομάτες και χυμό λάιμ.
  • Aυξάνετε τη φωτιά στο υψηλό και βράζετε, ανακατεύοντας συχνά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον κόλιανδρο.

Τα οφέλη

  • Οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά στις γλυκοπατάτες είναι χρήσιμες για την υγεία του εντέρου.
Exit mobile version