Καρμπονάρα με σπανάκι για περισσότερο σίδηρο
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: Ιταλική, vegeterianDifficulty: ΜέτριαServings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
20
minutesCalories
1382
kcalΔοκιμάστε μια εναλλακτική, πιο θρεπτική συνταγή της αγαπημένης καρμπονάρα που θα ενισχύσει τα αποθέματα σιδήρου του οργανισμού σας
Υλικά
1 ½ κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά panko, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
8 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 μεγάλο αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 συσκευασία φρέσκες ταλιατέλες ή λιγκουίνι
8 φλιτζάνια baby σπανάκι
1 φλιτζάνι αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
Εκτέλεση
- Βάζουμε 10 φλιτζάνια νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το σκόρδο. μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να φρυγανιστεί, περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και μαϊντανό. Αφήστε το στην άκρη.
- Χτυπάμε τις υπόλοιπες 6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τους κρόκους αυγών, το αυγό, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τον αρακά και μαγειρεύομε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Κρατήστε 1/4 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτυπήστε αργά το δεσμευμένο νερό μαγειρέματος στο μείγμα των αυγών.
- Προσθέστε σταδιακά το μείγμα στα ζυμαρικά, ανακατεύοντας με λαβίδες να ενωθούν. Σερβίρετε με το μείγμα της φρυγανιάς που κρατήσαμε.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία(Ποσότητα ανά 962 g):
Ενέργεια (θερμίδες): kcal (θερμίδες): 1382 kcal
Πρωτεΐνη: 57,53 g
Λίπος: 56,85 g
Υδατάνθρακες: 167.32 g