Καροτόσουπα για καλύτερη όραση
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: ΕλληνικήDifficulty: ΜέτριαServings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
35
minutesCalories
1072
kcalΚρύο; Καιρός για σούπα και μάλιστα μια νόστιμη σούπα που θα ενισχύσει την όραση σας στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό
5 φλιτζάνια καρότα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο ή ζωμός λαχανικών
½ φλιτζάνι μισό-μισό (προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο. μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 έως 6 λεπτά.
- Προσθέστε σκόρδο και θυμάρι (ή μαϊντανό). Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Ανακατέψτε τα καρότα. Προσθέστε το νερό και ζωμό.
- Αφήνετε να σιγοβράσει σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε το βράσιμο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει πολύ, περίπου 25 λεπτά.
- Πολτοποιήστε τη σούπα σε παρτίδες στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1072 kcal
Πρωτεΐνη: 32,7 g
Λίπος: 48,3 g
Υδατάνθρακες: 136.42 g - (Να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε πουρέ ζεστά υγρά.) Ανακατεύετε μισό-μισό (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι.
- Τα οφέλη
Η βιταμίνη Α που περιέχουν τα καρότα θεωρείται ότι είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία της όρασης στο σκοτάδι και συγκεκριμένα για την προσαρμογή του οφθαλμού στο σκοτάδι.