Καρπάτσιο τόνου για δυνατή καρδιά

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΣΥΝΤΑΓΕΣCuisine: ΣνακDifficulty: Ελληνική
Servings

2

servings
Prep time

1

hour 

20

minutes
Cooking timeminutes
Calories

kcal

Φτιάξτε μια εύκολη και γευστική συνταγή με τόνο και επωφεληθείτε από τα καλά λιπαρά που περιέχει

Υλικά

  • 200 γραμμ.

  • Φέτες τόνου

  • 1 πορτοκάλι μικρό

  • 1 κομμάτι πιπερόριζα φρέσκια (10 γραμμ.)

  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε το ψάρι, αφαιρείτε τα κόκαλα, το τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον μισή ώρα. 
  •  Στύβετε το πορτοκάλι και φυλάτε το ξύσμα του.
  • Ανακατεύετε το χυμό που έμεινε με το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. 
  •  Ξεφλουδίζετε την πιπερόριζα, την τρίβετε και την προσθέτετε στην προηγούμενη μαρινάδα.
  • Κόβετε σε λεπτές φέτες το ψάρι με τη βοήθεια καλά ακονισμένου μαχαιριού και τις τοποθετείτε σε σχήμα στεφάνης σε δύο πιάτα
  • Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
  • Καλύπτετε με σος πιπερόριζας. Σερβίρετε δροσερό.

Τα οφέλη

  • Χάρη στα ω-3 λιπαρά που περιέχει ο τόνος παρέχει -μεταξύ άλλων- προστασία από διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Share.
Exit mobile version