Κοτόπουλο με βίδες και αγκινάρες

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως πιάτοCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Μέτρια
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

2341

kcal

Αν σας αρέσει το σπανάκι και η αγκινάρα, τότε θα λατρέψετε αυτό το κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών με κοτόπουλο, ένα υγιεινό δείπνο που χρειάζεται μόλις 20 λεπτά για να προετοιμαστεί.

Υλικά

  • 220 γρ  ζυμαρικά βίδες ολικής αλέσεως

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 συσκευασία baby σπανάκι, χοντροκομμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

  • 110 γρ  τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, κομμένο σε κομμάτια

  • ¾ φλιτζάνι γάλα με μειωμένα λιπαρά

  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

  • 1 κουτί καρδιές αγκινάρας, ξεπλυμένες, στεγνωμένες και κομμένες

Εκτέλεση

  • Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε, γυρίζοντάς το μία φορά, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο.
  • Συνδυάστε το σπανάκι και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε το τυρί κρέμα και το γάλα στο τηγάνι. ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα.
  • Προσθέστε παρμεζάνα, σκόνη σκόρδου και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. 
  •  Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει και να αφρίσει. Προσθέστε τις αγκινάρες και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. ρίξτε τα μαζί για να τα συνδυάσετε.
  • Μοιράζετε το μείγμα των ζυμαρικών σε 4 μπολ. Κόβετε σε λεπτές φέτες κάθε στήθος κοτόπουλου και τα τοποθετηθείτε πάνω από τα ζυμαρικά. Πασπαλίστε με επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλετε.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία (Ποσότητα ανά 1744 g):
    Ενέργεια (θερμίδες): 2341 kcal
    Πρωτεΐνη: 264,12 g
    Λίπος: 90,6 g
    Υδατάνθρακες: 115.55 g
  • Τα οφέλη
    Οι αγκινάρες είναι διουρητικές, βοηθούν στη λειτουργία της χοληδόχου κύστης και ανακουφίζουν από γαστρεντερικά προβλήματα. Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, τη διάρροια και τη δυσπεψία.
Share.
Exit mobile version