Light muffins αυγού

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΣνακCuisine: Εληνική, ΠρωτεινικάDifficulty: Εύκολα
Servings

12

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

65

kcal

Εύκολα, γρήγορα και light muffins αυγού με 65 kcal και 20% πρωτεΐνη. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Για σας που ψάχνετε αλμυρά, χορταστικά και νόστιμα σνακ, αντικαταστήστε το κλασσικό βραστό αυγό με αυτά τα πεντανόστιμα muffins σαν ομελέτα.

Υλικά

  • 8 αυγά

  • 2 κ.σ. γιαούρτι 2%

  • 5 κ.σ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών

  • 1 πιπεριά σε κυβάκια

  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι ,αλάτι ,πιπέρι και χτυπάμε ξανά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο 12 φορμάκια για muffin και μοιράζουμε το μείγμα μας.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τυρί χαμηλών λιπαρών.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να χρυσαφίσουν.

Διατροφική ανάλυση (1 muffin) 

  • Ενέργεια: 65 kcal
    Πρωτεΐνη: 4,6 g (20%)
    Υδατάνθρακες: 2,2 g (42%) – σάκχαρα: 1,1 g
    Λιπαρά: 4,2 g (38%) – κορεσμένα: 1,2 g
    Φυτικές ίνες: 0,5 g
Share.
Exit mobile version