Μακαρόνια με πικάντικη σάλτσα

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμαCuisine: Ιταλική, vegeterianDifficulty: Μέτρια
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

110,6

kcal

Πικάντικη και κρεμώδης σάλτσα πιπεριάς για τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!
Συνδυάστε την με μακαρόνια ολικης άλεσης και φέτα για ένα ολοκληρωμένο πλήρες γεύμα!

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 πιπεριές

  • 2 ντομάτες

  • 1 μικρό κομμάτι τζιντζερ (10 gr)

  • 3/4 πακέτου βρασμένα μακαρόνια ολικής άλεσης

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 30 γρ. Κάσιους

  • Λίγο νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

  • αλάτι 

  • πιπέρι

  • μιξ μπαχαρικών

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε σε ένα ταψί όλα τα λαχανικά μας, (ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ, πασπαλίζουμε με λάδι και τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς.
    Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια μας
  • Αφού είναι έτοιμα, βάζουμε τα ψημένα λαχανικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια, το χυμό λεμονιού, τα κάσιους , αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά στο μπλέντερ.
  • Σερβίρουμε με μακαρόνια ολικής άλεσης και τριμμένη φέτα light.

Σημειώσεις

  • Διατροφική ανάλυση
    1 μερίδα σάλτσας
    Ενέργεια: 110,6 kcal
    Πρωτεΐνη: 2,6 g
    Υδατάνθρακες: 10,6 g
    Λιπαρά: 7,1 g
    Φυτικές ίνες: 2,4 g
    1 μερίδα μακαρόνια (200 γρ)
    με σάλτσα και 60 γρ. φέτα
    Ενέργεια: 535 kcal
    Πρωτεΐνη: 25,5 g
    Υδατάνθρακες: 72 g
    Λιπαρά: 16,1 g
    Φυτικές ίνες: 11,6 g
  • Τα οφέλη
    Πλούσια σε φυτικες ινες, αλλά και σε βιταμίνη C από τις πιπεριές, και σημαντικά αντιοξειδωτικά (όπως τα καροτενοειδη απο τις πιπεριές, την τζιντζερολη που περιέχει το τζίντζερ κ.α.)
Share.
Exit mobile version