Ομελέτα λαχανικών  

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: Ελληνική, Υγεία, vegeterianDifficulty: Εύκολο
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

749

kcal

Ετοιμάστε σε μόλις 5 λεπτά μια πεντανόστιμη και θρεπτική ομελέτα με λαχανικά

Υλικά

  • 6 αυγά μέτρια ή μεγάλα

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή βασιλικό

  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

  • 2 κουταλάκια λάδι

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 2/3 φλ.)

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου)

  • 2 φλιτζάνια φρέσκα, κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (φασόλια, κολοκυθάκια, αρακάς, καλαμπόκι, μπρόκολο, μανιτάρια)

  • 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

  • Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αβγά με πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό και το τυρί.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι.
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και άλλα λαχανικά και μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίξτε τα αυγά πάνω από τα λαχανικά.
  • Με μαχαίρι ή σπάτουλα, ανασηκώστε τις εξωτερικές άκρες της ομελέτας ώστε το μείγμα των αυγών να ρέει στον πάτο του τηγανιού.
  • Μαγειρέψτε μέχρι να δέσουν τα αυγά, περίπου 6 λεπτά. Από πάνω ρίξτε φέτες ντομάτας.
  •  Κόψτε σε 6 φέτες.
  • Σερβίρετε ζεστή.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία (Ποσότητα ανά 749 g):
    Ενέργεια (θερμίδες): 755 kcal
    Πρωτεΐνη: 28,41 g
    Λίπος: 49,48 g
    Υδατάνθρακες: 50.39 g
  • Τα οφέλη
    Η ομελέτα είναι μία πολύ καλή πηγή χολίνης που είναι σημαντική για τις έγκυες γυναίκες αφού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.
Share.
Exit mobile version