Ομελέτα λαχανικών
Course: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: Ελληνική, Υγεία, vegeterianDifficulty: ΕύκολοServings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
10
minutesCalories
749
kcalΕτοιμάστε σε μόλις 5 λεπτά μια πεντανόστιμη και θρεπτική ομελέτα με λαχανικά
Υλικά
6 αυγά μέτρια ή μεγάλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή βασιλικό
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
2 κουταλάκια λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 2/3 φλ.)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου)
2 φλιτζάνια φρέσκα, κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (φασόλια, κολοκυθάκια, αρακάς, καλαμπόκι, μπρόκολο, μανιτάρια)
1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αβγά με πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό και το τυρί.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και άλλα λαχανικά και μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίξτε τα αυγά πάνω από τα λαχανικά.
- Με μαχαίρι ή σπάτουλα, ανασηκώστε τις εξωτερικές άκρες της ομελέτας ώστε το μείγμα των αυγών να ρέει στον πάτο του τηγανιού.
- Μαγειρέψτε μέχρι να δέσουν τα αυγά, περίπου 6 λεπτά. Από πάνω ρίξτε φέτες ντομάτας.
- Κόψτε σε 6 φέτες.
- Σερβίρετε ζεστή.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία (Ποσότητα ανά 749 g):
Ενέργεια (θερμίδες): 755 kcal
Πρωτεΐνη: 28,41 g
Λίπος: 49,48 g
Υδατάνθρακες: 50.39 g - Τα οφέλη
Η ομελέτα είναι μία πολύ καλή πηγή χολίνης που είναι σημαντική για τις έγκυες γυναίκες αφού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.