Πιλάφι με αρακά

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως πιάτοCuisine: vegan, vegeterianDifficulty: Εύκολο
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

1143

kcal

Γνωρίζατε ότι ο αρακάς στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου; Απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο με…παράπλευρα οφέλη

Υλικά

  • 1/2  φλιτζάνι μπιζέλια ξερά

  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

  • 1/2 φλιτζανάκι σταφίδα

  • 1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τον αρακά και τον μουλιάζουμε σε 2 λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της νύκτας.
  • Την επομένη τον βράζουμε στο νερό στο ίδιο νερό και τον σουρώνουμε κρατώντας το νερό που έμεινε.
  • Στο νερό αυτό έπειτα βράζουμε το ρύζι και τις σταφίδες. Λίγο πριν βγάλουμε το ρύζι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί.
  • Σουρώνουμε το πιλάφι και, καθώς είναι καυτό, το ανακατεύουμε με το λάδι.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 1143 kcal
    Πρωτεΐνη: 7,93 g
    Λίπος: 120,31 g
    Υδατάνθρακες: 29.68 g
  • Τα οφέλη
    Μια μελέτη που έγινε στο Μεξικό έδειξε ότι αρκούν μόνο 2 χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα αυτού του φυτοθρεπτικού συστατικού, για να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου.
Share.
Exit mobile version