Πίτσα με λουκάνικα γαλοπούλας κατάλληλη για διαβητικούς

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings

8

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

kcal

Αν κάνετε δίαιτα ή θέλετε να κρατάτε σε ισορροπία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορείτε τώρα να το κάνετε με τον πιο νόστιμο τρόπο…

Υλικά

  • 2 λουκάνικα γαλοπούλας χωρίς τα περιβλήματα

  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα με μειωμένα λιπαρά

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

  • 1 προψημένη λεπτή κρούστα πίτσας ολικής αλέσεως

  • 1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά

  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα μερικώς αποβουτυρωμένο

  • 2 φλιτζάνια ρόκα ή baby σπανάκι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε και θρυμματίστε το λουκάνικο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ για περίπου 4-6 λεπτά.
  • Ανακατέψτε το τυρί ρικότα και τη σκόνη σκόρδου.
  • Τοποθετήστε την βάση σε ένα ταψί . 
  • Ρίχνετε το τυρί ρικότα. Συμπληρώστε με λουκάνικο, κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι.
  • Πασπαλίζετε με καρυκεύματα και μετά με τυρί μοτσαρέλα.
  • Ψήνετε σε χαμηλότερη σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η άκρη και να λιώσει το τυρί, 8-10 λεπτά.
  •  Γαρνίρετε από πάνω την πίτσα με ρόκα.

Σημειώσεις

Share.
Exit mobile version