Πώς να φτιάξετε σπιτική μουστάρδα

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΣΟΣCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

servings
Prep time

48

hours 
Cooking time
Calories

36

kcal

Υλικά

  • 100 γρ. Συναπόσπορο λευκό

  • 1/2 φλ. νερό
    (χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για απαλή μουστάρδα, και κρύο για καυτερή)

  • 3 κ.σ. ξύδι λευκό

  • 1 κ.σ. Μέλι

  • 1 κ.γ. Κουρκουμά

  • Αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα υλικά σε ένα βαζάκι και κλείνουμε το καπάκι.
  • Το αφήνουμε στην κουζίνα για 12-24 ώρες.
  • Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η υφή της μουστάρδας μας όπως την θέλουμε.
  • Αν χρειαστεί να αραιωσουμε το μίγμα, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Σημειώσεις

  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για τουλάχιστον 2 μήνες.
  • Tip: Άφησε την μουστάρδα 2 μέρες στο ψυγείο να δέσει, ώστε να φύγει η πιο πικρή γεύση της.
  • Διατροφική ανάλυση (1 κ.σούπας) 
    Ενέργεια: 36 kcal
    Πρωτεΐνη: 1,8 g
    Υδατάνθρακες: 2,8 g – σάκχαρα: 1,5 g
    Λιπαρά: 2,3 g
    Φυτικές ίνες: 0,8 g
Exit mobile version