Πώς να φτιάξετε σπιτική μουστάρδα
Course: ΣΟΣCuisine: ΕλληνικήDifficulty: ΕύκολοServings
–
servingsPrep time
48
hoursCooking time
Calories
36
kcalΥλικά
100 γρ. Συναπόσπορο λευκό
1/2 φλ. νερό
(χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για απαλή μουστάρδα, και κρύο για καυτερή)3 κ.σ. ξύδι λευκό
1 κ.σ. Μέλι
1 κ.γ. Κουρκουμά
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα υλικά σε ένα βαζάκι και κλείνουμε το καπάκι.
- Το αφήνουμε στην κουζίνα για 12-24 ώρες.
- Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η υφή της μουστάρδας μας όπως την θέλουμε.
- Αν χρειαστεί να αραιωσουμε το μίγμα, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Σημειώσεις
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για τουλάχιστον 2 μήνες.
- Tip: Άφησε την μουστάρδα 2 μέρες στο ψυγείο να δέσει, ώστε να φύγει η πιο πικρή γεύση της.
- Διατροφική ανάλυση (1 κ.σούπας)
Ενέργεια: 36 kcal
Πρωτεΐνη: 1,8 g
Υδατάνθρακες: 2,8 g – σάκχαρα: 1,5 g
Λιπαρά: 2,3 g
Φυτικές ίνες: 0,8 g