Ψητά κουνουπίδια

Course: Κυρίως γεύμαCuisine: Ελληνική, vegan, vegeterianDifficulty: Εύκολο
Servings

3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

22

minutes
Calories

517

kcal
Resting Time

2

hours 

Φτιάξτε σε μισή ώρα αυτή την υπέροχη συνταγή που -μεταξύ άλλων- συμβάλλει στην μείωση της υψηλής πίεσης

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κουνουπίδι τριμμένο (περίπου μισό μέτριο κεφάλι)

  • 1 αυγό

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

  • 1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. 
  • Ψεκάστε ένα ταψί ή τοποθετήστε μια λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
  • Τρίψτε το κουνουπίδι στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το κουνουπίδι, το αυγό, το αλεύρι, το τυρί και το αλάτι. 
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Πιέστε το μείγμα μαζί για να φτιάξετε περίπου 15 μικρές μπάλες ή κορμούς.
  •  Τοποθετήστε τα στο ταψί σε απόσταση μεταξύ κάθε μπάλας. Ψήνετε για 20 λεπτά.
  • Για να γίνουν πιο τραγανά, τα ψήνουμε για 2 επιπλέον λεπτά.
  • Παρακολουθήστε προσεκτικά για να μην καούν.
  • Βάλτε ο,τι μείνει στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες.

Τα οφέλη

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 517 kcal
    Πρωτεΐνη: 34,47 g
    Λίπος: 23,03 g
    Υδατάνθρακες: 44.66 g
  • Τα οφέλη
    Το κουνουπίδι περιέχει επίσης και την σουλφοραφάνη, ένα αντιοξειδωτικό, που φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Exit mobile version