Ψητά σπαράγγια για το hangover

Course: ΣνακCuisine: Ελληνική, vegan, vegeterianDifficulty: Εύκολο
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

658

kcal

Χρειάζεστε μόνο 20 λεπτά και θα έχετε ετοιμάσει ένα σούπερ θρεπτικό και νόστιμο γεύμα με σπαράγγια

Υλικά

  • 3 κιλά φρέσκα σπαράγγια

  • 1 κουταλάκι λάδι

  • Λίγο αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
  • Πλύνετε τα σπαράγγια και κόψτε τις σκληρές άκρες.
  • Τα αφήνετε ολόκληρα ή τα κόβετε σε μικρότερα μήκη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα σπαράγγια με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τοποθετήστε τα σε μια στρώση σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Τοποθετήσετε τα σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος αφού αυτό θα βοηθήσει στο καθάρισμα στου ταψιού μετά. Ψήνετε για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κομμάτια των σπαραγγιών.
  • Τα πιο χοντρά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο ψησίματος.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 658 kcal
    Πρωτεΐνη: 66,9 g
    Λίπος: 8,19 g
    Υδατάνθρακες: 120.66 g
  • Τα οφέλη
    Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Food Science, τα αμινοξέα και τα μέταλλα που βρίσκονται στο εκχύλισμα των σπαραγγιών μπορεί να μας ανακουφίσουν από αυτά τα συμπτώματα του hangover και να προστατεύσουν τα ηπατικά κύτταρα από τις τοξίνες.
Exit mobile version