Ρυζόγαλο αμυγδάλου

Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes
Calories

832

kcal
Resting time

2

hours 

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου

  • 1 φλιτζάνι λευκό ή καστανό ρύζι

  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

  • κανέλα για γεύση

  • 1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό.
  • Βάλτε το γάλα αμυγδάλου και το ρύζι σε μια κατσαρόλα 2 έως 3 λίτρων και αφήστε τα να βράσουν.
  •  Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 με 45 λεπτά με το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου και την κανέλα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό. Βάλτε το στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 832 kcal
    Πρωτεΐνη: 24,88 g
    Λίπος: 29,77 g
    Υδατάνθρακες: 114.68 g

Exit mobile version