Servings
6
servingsPrep time
15
minutesCooking time
45
minutesCalories
832
kcalResting time
2
hoursΥλικά
3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι λευκό ή καστανό ρύζι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
κανέλα για γεύση
1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό.
- Βάλτε το γάλα αμυγδάλου και το ρύζι σε μια κατσαρόλα 2 έως 3 λίτρων και αφήστε τα να βράσουν.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 με 45 λεπτά με το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό. Βάλτε το στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 832 kcal
Πρωτεΐνη: 24,88 g
Λίπος: 29,77 g
Υδατάνθρακες: 114.68 g