Σαλάτα με γαλοπούλα και φρούτα

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΣαλάταCuisine: Σαλάτα, ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

6

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

1583

kcal

Φτιάξτε μια δροσερή σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες που στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια ανάμικτα πράσινα λαχανικά

  • 4 τεμαχισμένα κομμάτια καπνιστή γαλοπούλα

  • 1 μήλο κομμένο σε κομματάκια

  • 4 κ.σ. τριμμένα καρότα

  • 3 κ.σ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας

  • 2 κ.σ. καρύδια pecan

  • 2 κ.σ. ανθότυρο

Εκτέλεση

  • Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και ανακατέψτε.
  • Ανακατεύετε δύο  κ.γ. ελαιόλαδο με μια κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο.
  • Περεχύστε το μίγμα που φτιάξατε ως σως για τη σαλάτα σας.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 1093kcal
    Πρωτεΐνη: 58,42 g
    Λίπος: 37,92 g
    Υδατάνθρακες:132.26 g
  • Τα οφέλη
    Έρευνες αποκαλύπτουν ότι η αντιοξειδωτική σύνθεση των αποξηραμένων φρούτων προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL). Ακόμη η γαλοπούλα περιέχει επίσης ελάχιστα λιπαρά, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα.
Share.
Exit mobile version