Σαλάτα με σπανάκι και σταφίδες για τον εγκέφαλο

Course: ΣαλάταCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

3

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα με σπανάκι, σταφίδες, καρύδια και βινεγκρέτ που θα τονώσει τον εγκέφαλό σας με τον πιο… νόστιμο τρόπο

Υλικά 

  • 5 φλιτζάνια σπανάκι

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

  • 1 κουταλιά της σούπας. κόκκινο ξίδι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν

  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

  • 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα

  • ¼ του φλιτζανιού σταφίδες

  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  • Πλένετε, κόβετε το σπανάκι και το βάζετε σε μια πιατέλα.
  • Για τη βινεγκρέτ
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού με το μπαλσάμικο και το κόκκινο ξίδι και τη μουστάρδα. Έπειτα ρίχνετε το λάδι, αναμειγνύετε και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα, προσθέτετε τα σύκα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύετε.

Τα οφέλη

  • Τα καρύδια περιέχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ιδίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία.
Share.
Exit mobile version