Scrambled eggs με κινοα και λαχανικά! 

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: vegeterian, πρωτεινικά
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

390

kcal

Ένα διαφορετικό, ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες (ιδανικό γεύμα μετά την προπόνηση). Γράφει ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος – διατροφολόγος
Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών ( βιταμίνες Α, B, D, φώσφορος, σελήνιο κ.α.) και πολύ χορταστικό

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 1/3 φλ. κινόα

  • 1 φλ. νερό

  • Σπανάκι

  • Μανιτάρια

  • Πιπεριές πολύχρωμες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. βρασμένο νερό ρίχνουμε την κινόα και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά, και την αφήνουμε στην άκρη
  • Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε, και με μια σπάτουλα σπρώχνουμε το μείγμα προς το κέντρο μέχρι να πήξει, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε την κινόα, τα λαχανικά και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.

Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)

  • Ενέργεια: 390 kcal
    Πρωτεΐνη: 18,5 g (28 %)
    Υδατάνθρακες: 23 g (34 %)
    Λιπαρά: 25,5 g (38 %)
    Φυτικές ίνες: 3,6 g
Share.
Exit mobile version