Σολομός με κινόα

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμαCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

714

kcal

Φτιάξτε μια συνταγή που ταιριάζει δύο πολύ θρεπτικά τρόφιμα με γευστικό και πρωτότυπο τρόπο: σολομό με κινόα

Υλικά

  • 100 γρ κινόα

  • 140 γρ Φιλέτο σολομός

  • 1 κουταλιά Μέλι

  • 1 κουταλιά Σόγια

  • 2 κουταλιές Χυμό lime

  • 5 γρ Κολίανδρος

  • 5 γρ Μέντα

  • 5 γρ Τζίντζερ, τριμμένο

  • 5 γρ Πράσινι τζίλι

  • 20 γρ Φρέσκο κρεμμυδάκι

  • 50 γρ Λαχανίδα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Σιγοβράζετε την κινόα σε κατσαρόλα με νερό κι αλάτι, ενώ παράλληλα μαρινάρουμε τον σολομό με μέλι, σόγια και lime. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήνουμε το σολομό μέχρι να ροδίσει η κάθε πλευρά.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μυρωδικά, το τσίλι και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με την κινόα, το μείγμα με τον χυμό lime, τη σάλτσα για ψάρια και τη λαχανίδα. Σερβίρουμε πάνω στη λαχανοσαλάτα.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 714 kcal
    Πρωτεΐνη: 45,72 g
    Λίπος: 16,96 g
    Υδατάνθρακες: 95.94 g
  • Τα οφέλη
    Εκτός από την καρδιά, η τακτική κατανάλωση σολομού έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο. Η κινόα έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες
Share.
Exit mobile version