Σούπα με μπρόκολο για την αρθρίτιδα
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: Ελληνική, vegeterian, veganDifficulty: ΜέτριαServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalΣύμφωνα με έρευνες το μπρόκολο είναι ευεργετικό για τις αρθρώσεις σας. Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη σούπα για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του επιδράσεις
Υλικά
1 κρεμμύδι
160 γρ. μπρόκολο
1 σέλινο
100 γρ. μικρά κολοκυθάκια
100 γρ. λευκό τρυφερό λάχανο
1 πράσο
μία σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο αποξηραμένη δάφνη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε, και στραγγίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο.
- Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα, προσθέτετε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε τη σούπα να βράσει.
Τα οφέλη
- Σύμφωνα με εργαστηριακή έρευνα η σουλφοραφάνη, ουσία που περιέχεται στο μπρόκολο, είναι ευεργετική για την αρθρίτιδα, καθώς εξουδετερώνει τη δράση του ένζυμου COX-2 που ευθύνεται για τον πόνο, αυξάνει τη δράση των ένζυμων και προλαμβάνει τις κακώσεις και τους πόνους στις αρθρώσεις.