Σούπα πρασίνου μπιζελιού

Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings

servings
Prep time
Cooking time

15

minutes
Calories

kcal

Φτιάξτε μέσα σε ένα μόλις τέταρτο της ώρας αυτήν την απολαυστική σούπα μπιζελιού. Οι ποσότητες αφορούν 4 μερίδες

Υλικά

  • 2 κονσέρβες μπιζέλια

  • 1 φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά ή 1%.

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον αρακά με τα υγρά σε μέτρια φωτιά.
  • Καθώς ο αρακάς είναι ζεστός, πολτοποιήστε τον με ένα πιρούνι στο πάχος που θέλετε. Προσθέστε το γάλα, το ζωμό, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι, αν θέλετε. Βράζετε για 15 λεπτά.
  • Σερβίρετε ζεστή. Βάλτε ο, τι περισσέψει στο ψυγείο μετά από 2 ώρες.

Τα οφέλη

  • Η υψηλή περιεκτικότητα του αρακά σε ίνες και πρωτεΐνες, επιβραδύνει τη χώνεψη των σακχάρων. Αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, εμποδίζουν ή αντιστρέφουν την αντίσταση στην ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 2).
Exit mobile version