Τόνος με λαχανικά για την πρόληψη των θρομβώσεων

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: Υγεία, ΠρωτεινικάDifficulty: Μέτρια
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

1014

kcal

Φτιάξτε μέσα σε 40΄μια συνταγή με τόνο και λαχανικά και επωφεληθείτε από τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει

Υλικά

  • 2 φέτες φιλέτο τόνου

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες

  • 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα

  • 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες

  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

  • 1/2 κουταλιά δεντρολίβανο

  • 1/2 κουταλιά θυμάρι

  • Πιπέρι 

  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίστε στο λάδι το σέλινο μαζί με το πράσο.
  • Προσθέστε το αγγούρι, τα το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το πιπέρι.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί και 2 ποτήρια νερό.
  • Τοποθετήστε τον τόνο πάνω στα λαχανικά.
  • Σκεπάστε και σιγοβράστε για 4Ο΄ περίπου.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 1014 kcal
    Πρωτεΐνη: 126,05 g
    Λίπος: 34,24 g
    Υδατάνθρακες: 56.58 g
  • Το οφέλη
    Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο τόνος συντελούν και στην πρόληψη από θρόμβωση των αγγείων.
Share.
Exit mobile version