Τυρόπιτα κανταΐφι
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: Ελληνική, vegeterianDifficulty: ΔύσκολοServings
12
servingsPrep time
40
minutesCooking time
1
hourCalories
4717
kcalΗ πιο τραγανή και ζουμερή τυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Μια εναλλακτική συνταγή της κλασικής αγαπημένης τυρόπιτας, με λεπτό κρατσανιστό φύλλο κανταΐφι, και ζουμερή creamy γέμιση με τυράκια χαμηλά σε λιπαρά.
Yλικά
400 γρ φύλλο κανταίφι
70 mL βούτυρο
70 mL ελαιόλαδο
4 αυγά
500 mL γάλα 1,5%
- Για την γέμιση
500 γρ. φέτα ελαφριά
150 γρ. μοτσαρέλα
150 γρ. κεφαλοτύρι
Πιπέρι
Directions
- Ξάνουμε καλά τη μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και το απλώνουμε στο ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
- Ραντίζουμε το κανταΐφι με το μισό μείγμα βουτύρου/λαδιού.(αν χρειαστεί ανακατεύουμε για να πάει παντού)
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα τυριά, προσθέτοντας πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα τυριών στο ταψί, πάνω από το κανταΐφι.
- Ξάνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το κανταίφι, το απλώνουμε στο ταψί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου/ελαιολάδου.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το μείγμα στην πίτα μας.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , στις αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά μέχρι το κανταΐφι να πάρει χρώμα. - Αφήνουμε την πίτα για 15 λεπτά να κρυώσει, και σερβίρουμε.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
- Ενέργεια: 311 kcal
Πρωτεΐνη: 16,7 g
Υδατάνθρακες: 18,2 g
Λιπαρά: 20 g
Φυτικές ίνες: 1,5 g