Τυρόπιτα κανταΐφι

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμαCuisine: Ελληνική, vegeterianDifficulty: Δύσκολο
Servings

12

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

1

hour 
Calories

4717

kcal

Η πιο τραγανή και ζουμερή τυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Μια εναλλακτική συνταγή της κλασικής αγαπημένης τυρόπιτας, με λεπτό κρατσανιστό φύλλο κανταΐφι, και ζουμερή creamy γέμιση με τυράκια χαμηλά σε λιπαρά.

Yλικά

  • 400 γρ φύλλο κανταίφι

  • 70 mL βούτυρο

  • 70 mL ελαιόλαδο

  • 4 αυγά

  • 500 mL γάλα 1,5%

  • Για την γέμιση
  • 500 γρ. φέτα ελαφριά

  • 150 γρ. μοτσαρέλα

  • 150 γρ. κεφαλοτύρι

  • Πιπέρι

Directions

  • Ξάνουμε καλά τη μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και το απλώνουμε στο ταψί.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
  • Ραντίζουμε το κανταΐφι με το μισό μείγμα βουτύρου/λαδιού.(αν χρειαστεί ανακατεύουμε για να πάει παντού)
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα τυριά, προσθέτοντας πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα τυριών στο ταψί, πάνω από το κανταΐφι.
  • Ξάνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το κανταίφι, το απλώνουμε στο ταψί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου/ελαιολάδου.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το μείγμα στην πίτα μας.
    Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , στις αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά μέχρι το κανταΐφι να πάρει χρώμα.
  • Αφήνουμε την πίτα για 15 λεπτά να κρυώσει, και σερβίρουμε.

Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)

  • Ενέργεια: 311 kcal
    Πρωτεΐνη: 16,7 g
    Υδατάνθρακες: 18,2 g
    Λιπαρά: 20 g
    Φυτικές ίνες: 1,5 g
Exit mobile version