Εάν υποφέρετε συχνά από παλινδρόμηση, θα γνωρίζετε ίσως ήδη τα συμπτώματα: πόνοι, αίσθημα καύσου στο στήθος κτλ. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται όταν καταναλώνετε κάτι λιπαρό ή ένα βαρύ γεύμα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε όμως είναι η σχέση της άσκησης με την παλινδρόμηση. Διαβάστε, λοιπόν, πώς να ασκήστε αν έχετε πρόβλημα παλινδρόμησης

Η αλήθεια είναι ότι ορισμένα είδη άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στον μετριασμό των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης, ενώ άλλα είδη μπορεί να τα επιδεινώσουν.

Συνήθως, εάν η προπόνηση σας περιλαμβάνει κοιλιακές πιέσεις (π.χ. κοιλιακοί) ή άσκηση υψηλής έντασης, τότε μπορεί επιδεινώσει την παλινδρόμηση οξέος. Τα βάρη επίσης μπορεί να πυροδοτήσουν μια κρίση παλινδρόμησης. Αποφύγετε το τρέξιμο και το σπριντ, την ποδηλασία ή την άρση βαρών. Η πιο μέτρια και χαμηλής έντασης άσκηση μπορεί να είναι αρκετά ωφέλιμη για τους πάσχοντες από παλινδρόμηση οξέος. Δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το πολύ ελαφρύ τζόκινγκ, η γιόγκα, η το στατικό ποδήλατο ή το κολύμπι είναι όλες καλές επιλογές. Επιπλέον αυτές οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να χάσετε τυχόν περιττά κιλά γεγονός που θα ανακουφίσει τα συμπτώματα που σχετίζονται τόσο με την παλινδρόμηση οξέος.

Share.
Exit mobile version