Εάν πάσχετε από χρόνια βρογχίτιδα, η τακτική άσκηση μπορεί να σας φαίνεται μια δύσκολη απόφαση που διαρκώς την αναβάλετε. Όμως, στην πραγματικότητα, η άσκηση όχι μόνο θα περιορίσει της εξέλιξη της νόσου αλλά θα βελτιώσει τη συνολική κατάσταση της υγείας σας και την ποιότητα της ζωή σας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι, μιας μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα όπως η ποδηλασία, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την αντοχή στην κόπωση. Κάνοντας ποδήλατο σε εξωτερικό χώρο, οι πνεύμονές σας γεμίζουν οξυγόνο και ενισχύονται οι αναπνευστικοί μύες σας.

Αρκούν 30 λεπτά ημερησίως ποδηλασία, με διαλείμματα αν χρειαστεί, για τη διατήρηση της φυσικής σας κατάστασης και την μείωση της αίσθησης δύσπνοιας.

Πριν ξεκινήσετε, είναι αναγκαία η σταδιακή προθέρμανση. Στη συνέχεια, προσαρμόστε στις δυνατότητές σας την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης. Είναι αναγκαία η καλή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια και μετά την ποδηλασία. Σταματήστε σταδιακά την προσπάθεια και ξεκουραστείτε.

Share.
Exit mobile version