Στόχος της συνεργασίας ΠΟΥ – FIFA  είναι η ανάδειξη των κινδύνων της τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι Ενώσεις-Μέλη της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) ξεκινούν παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη διάσειση, μια σοβαρή τραυματική εγκεφαλική βλάβη που αποτελεί κίνδυνο για κάθε παίκτη στο γήπεδο.

Η πρωτοβουλία «Suspect and Protect: No Match is Worth the Risk», η οποία έχει εγκριθεί από παίκτες, προπονητές και γιατρούς ομάδων από όλο τον κόσμο,έχει ως στόχο να αναδείξει τους κινδύνους της τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης και να προσφέρει τους αναγκαίους πόρους σε όσους εμπλέκονται στο ζήτημα.

Βασική αποστολή της εκστρατείας Suspect and Protect είναι η αύξηση της αναγνώρισης σημείων και συμπτωμάτων της διάσεισης μεταξύ των παικτών, των προπονητών και του ιατρικού προσωπικού, καθώς και του ευρύ κοινού. Η καμπάνια επισημαίνει ότι τα συμπτώματα μπορεί να χρειαστούν έως και 72 ώρες για να εμφανιστούν και δίνει χρήσιμες οδηγίες για το πώς να επιστρέψει ο παίκτης στο παιχνίδι με ασφάλεια, μετά από υποψία διάσεισης ή επιβεβαιωμένη διάσειση.

 «Η διάσειση είναι εγκεφαλική βλάβη και πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Το να παίζεις ποδόσφαιρο πρέπει να είναι κάτι που απολαμβάνουν όλοι με ασφάλεια. Γνωρίζοντας τα σημάδια της διάσεισης, έχοντας επίγνωση των κινδύνων και αντιμετωπίζοντας σωστά μια διάσειση, προστατεύεται πιο αποτελεσματικά η ασφάλεια των παικτών», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino.

« Η διάσειση είναι ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που προκαλεί ανησυχία σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου, και σε πολλά άλλα αθλήματα, που απαιτεί μεγαλύτερα επίπεδα ευαισθητοποίησης και δράσης. Ο ΠΟΥ είναι υπερήφανος που συνεργάζεται με τη FIFΑ για την προώθηση τρόπων προστασίας του εγκεφάλου των ποδοσφαιριστών, μικρών και μεγάλων, σε όλο τον κόσμο από τον κίνδυνο διάσεισης» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Η καμπάνια «Suspect and Protect: No Match is Worth the Risk»θα μεταδοθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε όλα τα κανάλια της FIFA.

Share.
Exit mobile version