Στην ημερίδα θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις σπάνιες παθήσεις και τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς.  

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) Διασυνοριακής Περίθαλψης της Ελλάδας  διοργανώνουν  ημερίδα με θέμα «Οδηγία 2011/24/ΕΕ: Δικαιώματα ασθενών και σπάνιες παθήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλ. Σούτσου, Αμφιθέατρο «Ίδρυμα Ωνάση».

Η εκδήλωση αφορά στα δικαιώματα των ασθενών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υποχρεώσεις των κρατών μελών ως κράτη ασφάλισης (ενδιαφέρον για εξερχόμενους ασθενείς και φορείς κοινωνικής ασφάλισης) και ως κράτη περίθαλψης (ενδιαφέρον για εισερχόμενους ασθενείς/πολίτες ΕΕ, παρόχους περίθαλψης και επαγγελματίες υγείας).

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις σπάνιες παθήσεις και τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς.  Η δράση διοργανώνεται από τα Εθνικά Σημεία Επαφής Διασυνοριακής Περίθαλψης Ελλάδας και Κύπρου (συνεργασία Υπουργείων Υγείας Ελλάδας και Κύπρου) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Sante). Στην ημερίδα θα συμμετέχουν  ενώσεις & οργανώσεις ασθενών, ασφαλιστικοί φορείς, πάροχοι περίθαλψης και σύλλογοι επαγγελματιών υγείας από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δυνατή με φυσική παρουσία και διαδικτυακά. Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο:  https://eu.eventscloud.com/cbhc-greece-cyprus.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mkirimi@eopyy.gov.gr ή/και etsigka@eopyy.gov.gr .

Share.
Exit mobile version