Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας. 

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών – ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Φροντιστές και Κατάθλιψη», την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στις 15:00 το μεσημέρι, στον χώρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Ακαδημίας 42, Αθήνα). Η ημερίδα  θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν το κοινό και ειδικότερα τους φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο ή αναπηρία.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει αξιόλογους ομιλητές, και ειδικότερα:

• Η Χριστίνα Δάλλα, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο, θα αναφερθεί στα νέα φάρμακα για την κατάθλιψη.

• Η ψυχολόγος Σοφία Δρόσου θα μιλήσει για το παιδί φροντιστής του γονέα με κατάθλιψη.

• Ο ψυχίατρος Δημήτρης Κόντης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής θα μιλήσει για την διάγνωση και αντιμετώπιση της κατάθλιψης στους φροντιστές.

• Η ψυχολόγος Μαριλένα Ζήση και η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Τσιγαρά θα αναφερθούν σε εμπειρίες υποστήριξης φροντιστών. 

• Η Κατερίνα Σαμέλη, ψυχολόγος υγείας και συστημική ψυχοθεραπεύτρια θα πραγματοποιήσει εργαστήριο με θέμα τους φροντιστές ατόμων που ζουν με κατάθλιψη. 

 Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας. 

Χορηγοί επικοινωνίας: https://dailypharmanews.gr/ , www.psychologynow.gr & www.iatronet.gr.

Δωρεάν συμμετοχή μέσω του συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/j/84359024996

Σχετικά με το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνώριση της ανεπίσημης φροντίδας που παρέχουν οι συγγενείς ή φίλοι ενός ατόμου με χρόνια πάθηση ή αναπηρία και να εκπροσωπήσει και να δράσει για τους φροντιστές και τους πρώην φροντιστές, ανεξαρτήτου ηλικίας και ιδιαίτερων αναγκών.

Share.
Exit mobile version