Από τη στιγμή που ο στόχος για απώλεια βάρους τεθεί, υπάρχουν πέντε αυστηροί κανόνες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβείτε.

Η απώλεια βάρους δεν θέλει υπερβολές, θέλει πειθαρχία. Αντί, λοιπόν, να λιμοκτονείτε θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία σας, ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες, προκειμένου να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο αλλά και να διατηρήσετε το αποτέλεσμα.

  1. Να τρώτε πάντα πρωινό

Η παράλειψη γευμάτων είναι ένα μεγάλο λάθος και πολλοί διατροφολόγοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο πρωινό. Απολαμβάνοντας ένα πλούσιο και θρεπτικό γεύμα το πρωί μπορεί πραγματικά να δώσετε μια ισχυρή ώθηση στο μεταβολισμό σας, με αποτέλεσμα την ευκολότερη απώλεια βάρους. Επιλέξτε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες για να σας δώσει ενέργεια και φυτικές ίνες, προκειμένου να παραμείνετε χορτάτοι για αρκετές ώρες.

  1. Για να δείτε αλλαγές πρέπει να κάνετε αλλαγές

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να συνεχίσετε να τρώτε όπως πριν και να περιμένετε να δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να κατεβαίνει. Προκειμένου να υπάρξει αλλαγή στο βάρος σας, θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές και στον τρόπο της ζωής σας, οι οποίες σε γενικές γραμμές συγκλίνουν στην κατανάλωση θρεπτικών, ισορροπημένων γευμάτων ως κανόνα και τις ατασθαλίες ως εξαίρεση. Θυμηθείτε, δεν φτάνει να κάνετε απλώς δίαιτα, πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

  1. Τα υγιεινά τρόφιμα δεν μπορείτε να τα καταναλώνετε αλόγιστα

Οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, οι γλυκοπατάτες, ο χυμός πορτοκαλιού και το καφέ ρύζι είναι ιδιαίτερα θρεπτικά τρόφιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν θερμίδες. Θα πρέπει να προσέχετε τις μερίδες σας, ακόμη και αν πρόκειται για τρόφιμα που είναι εξαιρετικά καλά για εσάς.

  1. Οι θερμίδες που καταναλώνετε δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις θερμίδες που καίτε

Η απώλεια βάρους είναι απλά μαθηματικά: Θα πρέπει να κόψετε 500 θερμίδες την ημέρα ή να καίτε 500 θερμίδες περισσότερες για να χάσετε περίπου μισό κιλό την εβδομάδα. Αν μία μέρα κάψετε 250 θερμίδες με την άσκηση, την ίδια ημέρα θα πρέπει να κόψετε 250 θερμίδες από τη διατροφή σας. Μην θεωρείτε ότι η προπόνηση σάς δίνει το «άλλοθι» για να καταναλώσετε περισσότερο, γιατί θα καταλήξετε να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε, προκαλώντας τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  1. Αν χάσετε το βάρος δεν πρέπει να κάνετε «πισωγυρίσματα»

Συνηθίζατε να καταναλώνετε ένα κουτάκι αναψυκτικό με το γεύμα σας, αλλά όταν αποφασίσατε να αδυνατίσετε, το αντικαταστήσατε με νερό. Όταν χάσετε τα κιλά σας, δεν πρέπει να επιστρέψετε στις παλιές κακές σας συνήθειες. Η απώλεια βάρους προϋποθέτει ισόβια αλλαγή του τρόπου ζωής. Δεν είναι κάτι που θα κάνετε μόνο μέχρι να πετύχετε το στόχο σας, γιατί μόλις επιστρέψετε στις παλιές διατροφικές συνήθειες, αργά ή γρήγορα το βάρος σας θα επανέλθει.

Share.
Exit mobile version