Τις πιο επικίνδυνες ώρες τις ημέρας αλλά και τους ένοχους παράγοντες που ωθούν όσους κάνουν δίαιτα να την «χαλάσουν» αποκαλύπτει μία βρετανική δημοσκόπηση.

Η δίαιτα δεν είναι εύκολο πράγμα. Οι πειρασμοί είναι πολλοί και οι συνθήκες τέτοιες, που συχνά σας φέρνουν αντιμέτωπους με γευστικούς πειρασμούς, στους οποίους  είναι δύσκολο να αντισταθείτε. Αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες χρονικές περίοδοι, κατά τις οποίες είναι πιο πιθανό να ενδώσετε, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση από τη Βρετανία: περίπου τέσσερις ώρες μετά την πρωινή αφύπνιση, γύρω στις 3 το μεσημέρι και μία ώρα πριν τον βραδινό ύπνο.

Οι θερμίδες που θα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια μίας ή δύο από αυτές τις χρονικές περιόδους μπορεί να φτάσουν μέχρι τις 750, ωστόσο, ο κίνδυνος ισχύει κυρίως κατά τις εργάσιμες ημέρες και όχι τόσο τα Σαββατοκύριακα.

Όπως οι ίδιοι οι εθελοντές αποκαλύπτουν, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όταν βρίσκονται σε δίαιτα είναι ότι παραλείπουν το πρωινό τους, με αποτέλεσμα, γύρω στις 11 το πρωί, να πεινάνε τόσο πολύ, που να ενδίδουν σε κάθε πειρασμό. Στη μεσημεριανή ζώνη (3:14 μ.μ.), ο παράγοντας που φαίνεται να επηρεάζει είναι το στρες, το οποίο τους ωθεί να καταναλώνουν «πρόχειρο» αντί για κανονικό γεύμα. Όσο για το βράδυ (9:31 μ.μ.), ο κύριος ένοχος είναι η τηλεόραση και οι διαφημίσεις, που τους «ανοίγουν» την όρεξη για κάτι γευστικό.

Τα ευρήματα έδειξαν, επίσης, ότι όσοι βρίσκονται σε δίαιτα, καλό είναι να αποφεύγουν τους καφέδες έξω, καθώς εκτός του ότι συνήθως συνοδεύονται από πλούσια σε θερμίδες σνακ, συχνά είναι και οι ίδιοι γεμάτοι «κρυφές» θερμίδες.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άτομα, διεξήχθη για λογαριασμό της εταιρείας προϊόντων αδυνατίσματος Forza Supplements.

Share.
Exit mobile version