Άμεση απάντηση έδωσε η ανεξάρτητη βουλευτής, Αθηνά Λινού, με δεύτερο εξώδικο, προς τον Παύλο Πολάκη, ύστερα από την πρόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει, σήμερα, μήνυση εναντίον της.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ανέφερε σε χθεσινή του ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, ότι θα επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αγρίου Πάγου, το πρωί της Τετάρτης (25/9) και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα «ΠΡΟΛΗΨΙΣ» Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προληπτικής και Εργασιακής Ιατρικής.

Η εταιρεία που φέρει διακριτικό τίτλο “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS” και με την οποία σχετίζεται άμεσα η ανεξάρτητη βουλευτής κα Αθηνά Λινού, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο Π. Πολάκης, ενδέχεται να έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία άνω των 5.000.000 ευρώ και παρά το γεγονός αυτό, η δικαιοσύνη παραμένει μέχρι σήμερα ουδέτερος παρατηρητής.  

Μετά από την παραπάνω ανάρτηση του Π. Πολάκη, απάντησε σήμερα η Αθηνά Λινού με δική της ανάρτηση στο facebook, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Βουλευτή Χανίων, στην οποία δήλωνε πως έχουν ξεκινήσει όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι συκοφαντικές επιθέσεις προς το πρόσωπό της και επισήμανε ότι «παραδόθηκε ήδη το δεύτερο εξώδικο και θα ακολουθήσουν αγωγές».

Η κα Λινού κάνει λόγο για «δεύτερο εξώδικο», καθώς το πρώτο εξώδικο είχε επιδοθεί στον κ. Πολάκη στις 27 Αυγούστου 2024, με το οποίο καλούσε τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει και να απαλείψει από το διαδίκτυο όλες τις ψευδείς, συκοφαντικές και ιδιοτελείς αναφορές προς το άτομό της και την ΑΜΚΕ PROLEPSIS. Τόνιζε, μάλιστα, η κα Λινού πως οι ψευδείς κατηγορίες Πολάκη σε βάρος της είχαν ως μοναδική αιτία την αποπομπή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.  

Αναλυτικά, η δήλωση της κας Λινού:

«Όπως είχα δεσμευτεί, όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι συκοφαντικές επιθέσεις προς το πρόσωπό μου έχουν ξεκινήσει.
Παραδόθηκε ήδη το δεύτερο εξώδικο και θα ακολουθήσουν οι αγωγές. Καμία λέξη, κανένα υπονοούμενο δεν θα μείνει αναπάντητο και η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια.
Μέχρι τέλους λοιπόν, ενάντια σε όσους με ύβρεις, συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες πλήττουν τελικά τους ευάλωτους συμπολίτες μας – και κατά κύριο λόγο τα παιδιά που έχουν ανάγκη – για μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς. Γιατί αυτήν την υποχρέωση έχω ως ιατρός, καθηγήτρια, βουλευτής και ευσυνείδητος πολίτης πάνω από όλα».

Η σύγκρουση Πολάκη με τη Λινού

Η κόντρα των δύο ξεκίνησε, στις 25 Ιουλίου 2024, στη Βουλή, με αφορμή τη φραστική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, που οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ λίγο αργότερα. Τότε, η συμπεριφορά του βουλευτή Χανιών είχε προκαλέσει την αντίδραση της Αθηνάς Λινού στη Βουλή, που είχε αναφέρει, χωρίς να μπόρεσει να συγκρατήσει τα δάκρυά της: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Έκτοτε, ακολούθησε σειρά αναρτήσεων του Παύλου Πολάκη αναφορικά με τη διαφάνεια της λειτουργίας του Ινστιτούτου Prolepsis της κ. Λινού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, είχε αναφέρει σε ανάρτησή της, στις 23 Αυγούστου 2024, πως παρέδωσε στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη «459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν», γιατί «κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος».

«Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα», απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης μετά τη δημοσιοποίηση του εξώδικου της κ. Λινού.

Στο τέλος Αυγούστου, η Αθηνά Λινού διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο τότε πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι οι εξηγήσεις της δεν ήταν επαρκείς. Ο Π. Πολάκης έγινε και πάλι δεκτός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Share.
Exit mobile version