Χωρίς αντίκρισμα είναι η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Παύλος Πολάκης για την αθωωτική απόφαση των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, υποστήριξε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η κίνηση του Παύλου Πολάκη αποσκοπεί μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων αφού όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ, για να κάνεις νομικά αναίρεση πρέπει πρώτα να καθαρογραφεί η απόφαση, να την παραλάβεις κ.ο.κ. «Αυτή η απόφαση δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί, θέλει δύο με τρεις μήνες για να μπορέσει να καθαρογραφεί. Άρα σε τι έκανε αναίρεση; Αφού δεν έχει πάρει την απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζήτησε από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να εξετάσει τη δυνατότητα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Είναι μία υπόθεση που αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος με παράνομους διορισμούς πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ, που είχε κάνει ο κ. Γεωργιάδης την περίοδο 2013-14 και η οποία παρά τα πορίσματα και τα εισαγγελικά βουλεύματα που αμετάκλητα παρέπεμψαν σε δίκη καταδεικνύοντας την ενοχή, τελικά το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία. Ζήτησα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα η καθαρογραφή της απόφασης, και ότι έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άλλη μια τέτοια δίκη για 74 διορισμούς, με τη ζημιά του δημοσίου άνω του 1,5 εκατ. ευρώ και πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της διαφύλαξης του δημόσιου χρήματος», ανέφερε ο κ.Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης κατέθεσε επίσης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις δραστηριότητες της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Prolepsis με την οποία συνδέεται άμεσα η ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνά Λινού, θεωρώντας ότι το δημόσιο ζημιώθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ.

«Πρέπει να έχει εμπλακεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 5 εκατ. ευρώ. Φαίνεται η κ. Λινού με το προκάλυμμα της φιλανθρωπίας να καταναλώνει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από Περιφέρειες – Δήμους και προγράμματα τα οποία περιγράφονται στην μηνυτήρια αναφορά από το 2009. Ζητώ από την Εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα» ανέφερε ο κ. Πολάκης στις δηλώσεις του.

Share.
Exit mobile version