Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024 στο Σεράφειο.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και το Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι φάρμακο» διοργανώνουν διήμερη ενημερωτική εκδήλωση, με τίτλο “Cardio Life Style” για τη σπουδαία πρόκληση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, για μια γερή καρδιά, γεμάτη ενέργεια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024 στο «Σεράφειο» (Πειραιώς 144 Αθήνα).

Κεντρικό θέμα του Cardio Life Style είναι η φροντίδα και η υγεία της καρδιάς. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνδυάζονται, σε μια και μόνο εκδήλωση, επιστημονικές ομιλίες με τρόπο απλό και κατανοητό για το ευρύ μη επιστημονικό κοινό, με παράλληλες βιωματικές δράσεις και την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Διακεκριμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγοι, παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι, κλινικοί διατροφολόγοι, φυσίατροι κ.α.) συναντιούνται στον ίδιο χώρο και μοιράζονται τις γνώσεις τους για την υγεία της καρδιάς.

Παράλληλα, διακεκριμένοι κλινικοί διαιτολόγοι θα προτείνουν και θα ετοιμάζουν live συνταγές υγιεινής διατροφής για όλη την οικογένεια, έμπειροι γυμναστές θα επιδεικνύουν ασκήσεις για ενήλικες και παιδιά, νοσηλευτές θα προβάλουν ενημερωτικό, διαδραστικό οπτικοακουστικό υλικό, εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα παρουσιάσουν ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ και ΚΑΡΠΑ και πολλές ακόμα σχετικές δράσεις, «ζωντανά» για το κοινό, με τη συμμετοχή του.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους με δωρεάν είσοδο. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες, παιδιά, νέους, οικογένειες, άτομα της τρίτης ηλικίας, ασθενείς, αθλητές, πρωταθλητές, γυμναστές και σε όλος όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων να μιλούν απλά και κατανοητά για το πως μπορούμε να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των εξής φορέων:

• Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

• Ελληνική Ακαδημία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

• Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης.

• Ελληνική Εταιρεία Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης & Αποκατάστασης.

• Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης.

• Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ελλάδας.

• Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης.

• Περιφέρεια Αττικής.

• Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής. Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής.

Share.
Exit mobile version