Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει  στο μοναδικό ογκολογικό Νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος, το Θεαγένειο, το πρόγραμμα Οίκοθεν που ήδη έχει ξεκινήσει τον Ιούνιο του 23 στον Άγιο Σάββα (για συμπαγείς όγκους) τον Ιούνιο  του 2024 στο Μεταξά (για συμπαγείς όγκους και αιματολογικές κακοήθειες) και τέλη Αυγούστου στο Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης  (για συμπαγείς όγκους).

Όπως δηλώνει στο DailyPharmaNews ο επικεφαλής του Οίκοθεν και επιστημονικά υπεύθυνος της κατ οίκον νοσηλείας του «ΓΑΟΝΑ Άγιος Σάββας» παθολόγος ογκολόγος Μιχάλης Νικολάου, μέχρι στιγμής έχουν λάβει υπηρεσίες του προγράμματος συνολικά στη χώρα μας  περισσότερα από 120 άτομα. «Όλοι έχουν επιβεβαιώσει το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης υπηρεσίας και της ασφάλειας». Όσον αφορά τον μελλοντικό σχεδιασμό, ο κ. Νικολάου πού είναι και αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, δηλώνει ότι σύντομα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΟΠΕ   και άλλων επιστημονικών εταιρειών, διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, προκειμένου να υποστηρίξουν δράσεις, όπως το ΟΙΚΟΘΕΝ, στο δικό τους επιστημονικό πεδίο. 

Πήγε πολύ καλά η πρώτη ασθενής που έλαβε κατ οίκον νοσηλεία για πολλαπλή Σκλήρυνση 

 
Υπενθυμίζεται ότι οι θεραπείες που χορηγούνται σε ογκολογικούς ασθενείς από κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς  και νοσηλευτές, είναι βιολογικοί παράγοντες και ανοσοθεραπείες. Στο πλαίσιο του Οίκοθεν την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η «Κατ’ οίκον θεραπεία για ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση» της Β΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ.  Ο Διευθυντής της Κλινικής, Καθηγητής Νευρολογίας Νίκος Γρηγοριάδης ανέφερε στοDailyPharmaNews ότι η πρώτη ασθενής που έλαβε θεραπεία σπίτι της πήγε πολύ καλά. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη. Δηλώνει ευγνωμονούσα και πολύ ευχαριστημένη». Κάναμε ολόκληρη μελέτη, είπε ο κ. Γρηγοριάδης, για τις θεραπείες στο σπίτι. «Την καταθέσαμε και στο Νοσοκομείο και στο Υπουργείο και το ΑΧΕΠΑ και η ΥΠΕ την αγκάλιασαν με μεγάλη ζέση».

Share.
Exit mobile version