Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου, ότι ξεκίνησε έρευνα σε αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Novartis, για ενδεχόμενο περιορισμό του ανταγωνισμού στην πώληση ενός φαρμάκου για οφθαλμικές παθήσεις.

Οι Samsung Bioepis, Biogen, Genentech και Novartis, και ορισμένες από τις μονάδες τους στην Ιταλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, φέρεται να συντόνισαν τις εμπορικές στρατηγικές τους για να καθυστερήσουν την κυκλοφορία στην Ιταλία του Byooviz, ενός φαρμάκου με βάση το ranibizumab, που αναπτύχθηκε και πωλείται από τη Samsung Bioepis, αναφέρει σχετική σημερινή ανακοίνωση.

Το Byooviz είναι παρόμοιο με το Lucentis, το οποίο αναπτύχθηκε από την Genentech και πωλείται στην Ιταλία από τη Novartis.

Η πιθανή αναστολή μπορεί να περιόρισε τη διαθεσιμότητα και τις τιμές για τους ασθενείς, αλλά μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε πιθανές εξοικονομήσεις από τις ιταλικές εθνικές υπηρεσίες υγείας, πρόσθεσε η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, με την υποστήριξη της οικονομικής αστυνομίας, και στην Ολλανδία από την ολλανδική ρυθμιστική αρχή, πρόσθεσε η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας.

Share.
Exit mobile version