Τη δέσμευσή της να επιχορηγήσει με 1,25 εκατ. ευρώ το 2017, ερευνητικά προγράμματα του τομέα της γονιμότητας ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Merck, υποστηρίζοντας την προώθηση της ιατρικής επιστήμης μέσω της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στη Γονιμότητα (Grant for Fertility Innovation – GFI).

 

Έχοντας παρουσιαστεί ως η πρώτη από τις Επιχορηγήσεις της Merck για την Καινοτομία το 2009, το GFI της Merck ενθαρρύνει την καινοτομία και υποστηρίζει τους επιστήμονες να υλοποιούν προγράμματα που θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν στην επόμενη σημαντική ανακάλυψη στον τομέα θεραπείας της γονιμότητας.

 

Οι επενδύσεις σε έρευνα μέσω του GFI είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής καινοτομίας του βιοφαρμακευτικού κλάδου της Merck και της αναζήτησης αυξημένων ποσοστών επιτυχίας στη θεραπεία της γονιμότητας. Το GFI ξεκίνησε το 2009 και είναι αφιερωμένο στο μετασχηματισμό καινοτόμων προγραμμάτων μεταγραφικής έρευνας στη γονιμότητα σε συγκεκριμένες λύσεις, με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των θεραπειών γονιμότητας. Αυτή η επιχορήγηση απονέμεται κάθε χρόνο σε μετασχηματισμένα ερευνητικά προγράμματα που δυνητικά μπορούν να βελτιώσουν το ποσοστό γεννήσεων παιδιών (LBR) προς όφελος των ασθενών. Κάθε πρόγραμμα είναι «τυφλό» (χωρίς να είναι γνωστό το όνομα των ερευνητών ή η χώρα προέλευσης) και αξιολογείται από μία επιτροπή ειδικών με βάση πέντε κριτήρια: υποστήριξη για την αύξηση του ποσοστού γεννήσεων παιδιών· καινοτόμος έρευνα επιστημονική αιτιολογία σκοπιμότητα και πρακτική χρησιμότητα.

 

Φέτος, οι αποδέκτες του GFI ανακοινώθηκαν σε μια τελετή στο συνέδριο European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE), στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου επιλέχθηκαν δύο νικητήρια προγράμματα από 46 παγκόσμιες προτάσεις με κοινό στόχο την προώθηση του τομέα γονιμότητας, ενώ απονεμήθηκε και το Βραβείο Merck Lifetime Achievement στην Καινοτομία για τη Γονιμότητα στον καθηγητή Bruno Lunenfeld, για το επαναστατικό του έργο από το 1954 στον τομέα γονιμότητας.

 

Οι βραβευθέντες με το GFI 2017 είναι οι:

  • Endometrial Notch pathway as a novel target for improving implantation efficiency; Luisa Campagnolo, PhD
  • Pharmacogenetic algorithm for individualized controlled ovarian stimulation (iCOS) in assisted reproductive technology cycles; Caio Parente Barbosa, MD, PhD, MS and Matheus Roque, MD

 

 

Share.
Exit mobile version