Σε ένα Debate, που ακολουθεί τους κανόνες της ρητορικής αντιπαράθεσης  και διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ (Ε.Ε.Φα.Μ.), την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου*, με τίτλο: “Η Βιωσιμότητα της Φαρμακευτικής Αγοράς στην Ελλάδα: Υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ» για εταιρείες και εργαζόμενους;” και θα το συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, θα παρουσιάσουν την επιχειρηματολογία τους πάνω σε 5 καίρια θέματα της φαρμακευτικής αγοράς οι κ.κ.:

 

  • Κωνσταντίνος Κοφινάς, Γενικός Γραμματέας Σ.Φ.Ε.Ε., Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδος και Κύπρου, Merck
  • Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Π.Ε.Φ., Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων, ELPEN Pharmaceuticals
  • Λένα Τριαντογιάννη, Partner, Athens Office and Practice Group Leader, Egon Zehnder
  • Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας & Αναπληρωτής Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Σωτήρης Βανδώρος, Senior Lecturer in Health Economics, King’s College London

Κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Ημερίδας, θα συζητηθούν τα εξής 5 θέματα:

  1. Τα μέτρα rebate και clawback είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.
  1. Η λειτουργία ενός φορέα Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (HTA) είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.
  1. Η εφαρμογή εναλλακτικών payment schemes (tenders, διαπραγμάτευση, price-volume agreements, pay-for performance κ.ά.) θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.
  1. Ο ιατροί θα πρέπει να μπορούν να συνταγογραφούν χωρίς περιορισμούς τη θεραπεία που κρίνουν κατάλληλη για τον ασθενή.
  1. Η επένδυση των φαρμακευτικών εταιρειών στην εγχώρια κλινική έρευνα, θα συμβάλει στη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσφέρει το βήμα για μία εξαιρετικά γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών και θα βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν σε βάθος τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κλάδος του φαρμάκου και της Υγείας.

 

*Η Εκπαιδευτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00-21:00, στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο Παραδείσου 18, Παράδεισος Αμαρουσίου.

Share.
Exit mobile version