Η διακοπή πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναβάθμισης των υποδομών.

Διακοπή λειτουργίας προγραμματίζεται από την προσεχή Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στα συστήματα της ΗΔΙΚΑ που αφορούν την Βάση Δεδομένων ΑΜΚΑ και όσα διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ . Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί  στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ».

Όπως ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ, δρομολογείται μετάπτωση της Βάσης Δεδομένων ΑΜΚΑ σε νέα υποδομή κατά το διάστημα από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:00 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 00:00. 

Κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο τα συστήματα που υποστηρίζει η συγκεκριμένη βάση και διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ δεν θα είναι λειτουργικά.

Σχετικά με τη Βάση Δεδομένων ΑΜΚΑ της ΗΔΙΚΑ

Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) είναι ένας ενιαίος, υποχρεωτικός αριθμός για την εργασία και την ασφάλιση όλων των ατόμων που ανήκουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας. Είναι ουσιαστικά η ασφαλιστική ταυτότητα όλων των πολιτών και είναι υποχρεωτική από το Νόμο για όλους από το 2009.

Η Η.ΔΙ.ΚΑ Α.Ε έχει την ευθύνη τήρησης του Εθνικού Μητρώου σύμφωνα με το οποίο κάθε πολίτης της χώρας υποχρεούται να διαθέτει από 01/06/2009 Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ως προαπαιτούμενο στοιχείο για έναρξη απασχόλησης, ασφάλισης και γενικότερα για την απόκτηση πάσης φύσεως παροχών, επιδομάτων και βοηθημάτων.

Η χορήγηση του ΑΜΚΑ γίνεται από την Η.ΔΙ.ΚΑ Α.Ε., μέσω των Κ.Ε.Π, παραστατικό δε αυτού χορηγείται στον ενδιαφερόμενο από τα ΚΕΠ ή αποστέλλεται σε αυτόν με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Share.
Exit mobile version