Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

 Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος για τα όσα αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας απαντώντας στην γραπτή διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ζητώντας να μάθουν από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό εάν θα αλλάξει το άρθρο 34 του Ν.4447/2016 ώστε να επιστρέφεται το clawback στον ΕΟΠΠΥ «από αυτούς τους οποίους αφορά, δηλαδή τους πραγματικούς υπόχρεους επιστροφής του» (δείτε εδώ σχετικό link)

 Ο κ. Λουράντος με τον προσφιλή του τρόπο, μέσω facebook σε άρθρο του με τίτλο «Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή;» αναφέρεται στο περιεχόμενο της επιστολής των δύο Βουλευτών και καταλήγει στο ότι αφενός ήταν ξεκάθαρο ότι η ερώτηση ήταν γιατί δεν πληρώνουν clawback οι φαρμακοποιοί, αφετέρου ότι ουδείς δεν υπερασπίστηκε τους φαρμακοποιούς στο θέμα του ιδιοκτησιακού και στο ωράριο, όπως άφησαν να εννοηθεί οι δύο βουλευτές.

Και καταλήγει ο πρόεδρος του ΦΣΑ στη χρήση της λέξης «καρτερικότητα» από τους κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλα εξηγώντας γιατί ως συμβουλή προς τους φαρμακοποιούς ξεπερνάει κάθε λογική.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου του κ. Λουράντου έχει ως εξής: 

«Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. ως απάντηση στην διαμαρτυρίες του κλάδου, για την ερώτηση που είχαν καταθέσει στην Βουλή οι τομεάρχες του κόμματος, σχετικά με το clowback το οποίο θα έπρεπε κατ’ αυτούς να πληρώνουν ΚΑΙ οι φαρμακοποιοί και όχι μόνο οι βιομηχανίες!!!

Μέσω αυτής της απάντησης που την συνυπογράφουν οι δύο βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση κύριοι Φωτήλας και Οικονόμου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το έκαναν για καλό μας επειδή όπως ισχυρίζονται … «η ερώτηση αποσκοπεί στην αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που επιμελώς αποκρύπτονται, καθώς και τις ομάδες συμφερόντων που αυτή αποσκοπεί»!

Ζητούν επίσης να θυμηθούμε «την υπεράσπιση του φαρμακοποιού από τους υπογράφοντες στα μείζονα θέματα του ωραρίου και του ιδιοκτησιακού που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στην Βουλή»!!!

Μας υπενθυμίζουν επίσης πως «η πολιτική της Ν.Δ. δεν αποτυπώνεται από τις ερωτήσεις των βουλευτών, αλλά από τις … προτάσεις νόμου ή τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της σε σχέδια νόμου της Κυβέρνησης» και πως ….

«ο φαρμακοποιός δεν κινδυνεύει από καμία ερώτηση παρά μόνο από την συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»!

Και τέλος μας … «μαλώνουν» και από πάνω γιατί «η οξύτατη αντίδρασή μας παρέχει ευκαιρία ελιγμού στους Ξανθό – Πολάκη» … συμβουλεύοντάς μας επιπροσθέτως … ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ !

Κατ’ αρχάς η ερώτηση που κατατέθηκε είναι σαφέστατη και συγκεκριμένη και δεν χωρά καμία παρερμηνεία: «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ CLOWBACK ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ»! Και για το γεγονός αυτό οι δύο βουλευτές σιωπούν … εκκωφαντικά !!!

Όλα τα άλλα αποτελούν πολιτικές … αναδιπλώσεις και δικαιολογίες , χωρίς καμία αξία.

Ουδείς μας υπερασπίστηκε στο ωράριο ή το ιδιοκτησιακό, όπως Ισχυρίζονται οι δύο βουλευτές. Όλοι οι άρχοντες του τόπου εξυπηρέτησαν τους δυνατούς και εξυπηρετήθηκαν από αυτούς!

Όλες οι Κυβερνήσεις, άλλα μας είπαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση και άλλα δρομολόγησαν όταν ήρθαν στην Κυβέρνηση, μιλώντας ΟΛΕΣ για αναγκαιότητα που δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς (πριν έρθουν στην εξουσία, τα μπορούσαν όλα)!

Όλοι οι βουλευτές των μεγάλων κομμάτων (πρώην και νυν) ψήφισαν τα μνημόνια που μας καταδίκαζαν … για να μην πάει η Ελλάδα στα βράχια και τα πρόσφατα δείγματα συμπάθειας δεν μας …. γοητεύουν, αλλά αντίθετα μας εξοργίζουν.

Όλοι πήραν την εξουσία με λόγια σωτηρίας αλλά κατέληξαν σε πράξεις καταδίκης…

Η πολιτική προφανώς και δεν αποτυπώνεται με ερωτήσεις των βουλευτών στην Βουλή, αλλά αυτές αποτελούν προθέσεις και δείγμα της «λογικής» που διέπει ένα κόμμα. Και αν εν προκειμένω κρίνουμε από τις σημερινές προθέσεις, αυτό το δείγμα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό.

Όμως αυτό που ξεπερνάει κάθε λογική είναι η συμβουλή που μας δίνουν οι δύο βουλευτές για … ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ….που ορίζεται ως η ιδιότητα του καρτερικού!

Και για να θυμηθούμε το λεξικό : «Καρτερικός : είναι αυτός που αντιμετωπίζει τις δυστυχίες και τις δυσκολίες με καρτερία, που τις δέχεται χωρίς να αδημονεί ή να δυσανασχετεί»!

Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή;».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.
Exit mobile version