Οι εργασίες του φετινού Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας εστιάζουν στη σύνδεση της κλιματικής κρίσης με την υγεία του πληθυσμού.

Η Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (Ε.Ε.Δ.Υ.) διοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, στις 13–15 Ιουνίου 2024, με θέμα «Η υγεία του πληθυσμού υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του ΠΑ.Δ.Α. (Λ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα) με φυσική παρουσία. 

Με την κλιματική κρίση να αποτελεί στις μέρες μας μια από τις πλέον πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και τις επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία να είναι ορατές και εκτεταμένες, το φετινό Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας εστιάζει τις εργασίες του στη σύνδεση της κλιματικής κρίσης με την υγεία του πληθυσμού. Από την άνοδο της θερμοκρασίας και την αυξανόμενη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων έως την ανάδυση ασθενειών που σχετίζονται με το κλίμα και τις διατροφικές ανισότητες, η κλιματική κρίση απειλεί σοβαρά την υγεία και την ευημερία του πληθυσμού.

Πέρα όμως από μια σημαντική επιστημονική συνάντηση, φέτος η διοργάνωση γιορτάζει τα 25 χρόνια ζωής της. Σε αυτά τα 25 χρόνια, το Συνέδριο έχει αναδείξει την εξέλιξη της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και έχει αποτελέσει πυρήνα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών για την επιστημονική κοινότητα.

Η επιδίωξη του συνεδρίου και φέτος εκτείνεται πέρα από την απλή συζήτηση των θεμάτων του προγράμματος, στην ανταλλαγή ιδεών, την ενθάρρυνση συνεργασιών και την ανάδειξη βιώσιμων προτάσεων για την ολιστική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην υγεία του πληθυσμού.

Βασική θεματολογία του Συνεδρίου

-Υγεία της Κοινότητας

-Κλιματική Αλλαγή και Υγεία

-Τεχνολογία και Καινοτομία

-Παγκόσμιες πανδημίες

-Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Παροχής Υγείας

-Το Μέλλον της Δημόσιας Υγείας

-Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τουρισμός

Η Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας, ως διοργανωτής, το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, ως φορείς επιστημονικής υποστήριξης, προσκαλούν όλους τους σχετιζόμενους με τη δημόσια υγεία φορείς, την επιστημονική και την ακαδημαϊκή κοινότητα των ιατρικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και των επιστημονικών εταιρειών να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Share.
Exit mobile version