Πριν λίγες ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η πλατφόρμα TikTok ανακοίνωσαν την ενός έτους συνεργασία τους για να παρέχουν στους πολίτες αξιόπιστες, επιστημονικές πληροφορίες για την υγεία.

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

Η συνεργασία αυτή γίνεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του ΠΟΥ να αξιοποιήσει πολλαπλές πλατφόρμες ψηφιακής επικοινωνίας, αυξάνοντας την προσέγγιση των ανθρώπων παγκοσμίως, για την προώθηση της εκπαίδευσης για την υγεία, τις υγιεινές συνήθειες και ενέργειες, σε έναν όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο.

Πόσο επηρεάζει τους νέους το TikTok

·         Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι σημαντικές πηγές πληροφοριών που επηρεάζουν συμπεριφορές και αποφάσεις που σχετίζονται με την υγεία.

·         Ένας στους τέσσερις νεαρούς ενήλικες αναζητά τακτικά περιεχόμενο ειδήσεων σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok.

·         Από την άλλη, είναι γνωστό πως οι πολίτες συχνά εκτίθενται σε παραπληροφόρηση σε αυτά τα ψηφιακά μέσα.

Η νέα συνεργασία μεταξύ του ΠΟΥ και του TikTok θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, προωθώντας περιεχόμενο που βασίζεται σε στοιχεία και ενθαρρύνοντας θετικούς διαλόγους για την υγεία.

«Αυτή η συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί ένα σημείο καμπής στο πώς οι πλατφόρμες μπορούν να είναι πιο κοινωνικά υπεύθυνες. Η διασταύρωση υγείας και τεχνολογίας προσφέρει μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών, όπου βρίσκονται όταν θέλουν να έχουν πρόσβαση», δήλωσε ο Δρ. Τζέρεμι Φάραρ, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ. «Σε συνεργασία με το TikTok και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες, βοηθάμε τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες και να συμμετέχουν σε επιστημονικό διάλογο που συλλογικά βοηθά στη διαμόρφωση ενός πιο υγιούς μέλλοντος για όλους».

Βελτίωση της εκπαίδευσης για την υγεία

Με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες της παγκόσμιας κοινότητάς του, το TikTok χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και την τεχνολογία του για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την υγεία και να αυξήσει την πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες. Καταρρίπτοντας απόψεις που διαιωνίζουν το στίγμα, γνωστοποιώντας εντυπωσιακές ιστορίες, παρέχοντας πόρους για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη και χτίζοντας ισχυρές κοινότητες, το TikTok στοχεύει να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των ανθρώπων.

«Γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το TikTok καθημερινά για να μοιραστούν πληροφορίες και να βρεθούν στην κοινότητα της πλατφόρμας για θέματα που αφορούν σε όλους τους τομείς της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ευζωίας. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να βρουν αξιόπιστες πληροφορίες για αυτά τα θέματα», δήλωσε ο Valiant Richey, Global Head of Trust and Safety Outreach and Partnerships, της πλατφόρμας TikTok, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Από το 2020, η προσπάθεια του ΠΟΥ για πρόσβαση στην έγκυρη ενημέρωση

Το δίκτυο του ΠΟΥ, που ξεκίνησε το 2020, να κινητοποιεί τους δημιουργούς περιεχομένου υγείας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την αναβάθμιση του περιεχομένου που βασίζεται σε στοιχεία. Με μια κοινότητα άνω των 800 δημιουργών περιεχομένου που «διαβάζεται» από περίπου 150 εκατομμύρια άτομα σε διάφορες πλατφόρμες, το δίκτυο του ΠΟΥ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της στοχευμένης, αξιόπιστης επικοινωνίας για να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε καλύτερες πληροφορίες για την υγεία.

Οι δημιουργοί περιεχομένου του ΠΟΥ που κατανοούν τις ανάγκες του κοινού τους έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της επιστήμης και της καθημερινής ζωής, για την παροχή πληροφοριών που βασίζονται σε στοιχεία, διασφαλίζοντας ότι οι συνομιλίες για την υγεία σε πλατφόρμες όπως το TikTok θα είναι με επιδραστικές αλλά ταυτόχρονα και ενημερωμένες.

Η συνεργασία ΠΟΥ και TikTok θα επεκτείνει τις προσπάθειες γύρω από διάφορα σχετικά θέματα υγείας, μεταφράζοντας πληροφορίες που βασίζονται στην επιστήμη με σχετικό και εύπεπτο περιεχόμενο και βίντεο, που θα παρέχεται στους δημιουργούς του TikTok μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Share.
Exit mobile version