Παρελήφθη και λειτουργεί ο νέος σύγχρονος έγχρωμος φορητός υπερηχογράφος (General Electric Logiq V2) και ήδη η Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 8.10.2018 τις πρώτες βιοψίες προστάτη, υπερηχογραφικά κατευθυνόμενες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φραγκιαδάκη, Διοικητή του νοσοκομείου, με τον συγκεκριμένο υπερηχογράφο θα μπορούν να διενεργούνται πλέον διαγνωστικές αλλά και επεμβατικές πράξεις, όπως διορθικά υπερηχογραφήματα και διορθικές βιοψίες του προστάτη, υπερηχογραφικά κατευθυνόμενες, για περιστατικά με υποψία καρκίνου του προστάτη καθώς και ουρολογικές πράξεις που χρειάζονται υπερηχογραφική καθοδήγηση. Επιπλέον, αναμένεται ο διορισμός τρίτου μόνιμου ουρολόγου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για τον οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κρίσης και αναμένεται η υπουργική απόφαση διορισμού.

Σχετικά με τις συγκεκριμένες εξετάσεις, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν τηλεφωνικά στο 28310 87184 στο Εξωτερικό Ουρολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου κάθε Τρίτη και Πέμπτη μετά τις 11:00π.μ. προκειμένου να κλείσουν ραντεβού.   

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Φραγκιαδάκης έκανε λόγο για την ανοδική πορεία που χαρακτηρίζεται από τον επιστημονικό κόσμο αλλά και τους πολίτες ως θεαματική, δεδομένου – όπως ανέφερε – ότι «τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού ιατρικών και επεμβατικών μηχανημάτων, όσο και από πλευράς στελέχωσης το νοσοκομείο συνεχώς αναβαθμίζεται, εξοπλίζεται και ενισχύεται».

‘Άμεσα σύμφωνα με το διοικητή, «αναμένονται 5 γιατροί στα ΤΕΠ και συγκεκριμένα  4 επιμελητές και ένας διευθυντής καθώς επίσης ένας γυναικολόγος για τη μαιευτική κλινική και δύο παιδοψυχίατροι για το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγειάς Παιδιών και Εφήβων». Σύμφωνα με  τα απογραφικά στοιχεία, το νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει πάψει να είναι το «αποπαίδι», ως νοσοκομειακό ίδρυμα της Κρήτης, με τις ιατρικές του υπηρεσίες σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο να προσελκύουν και Kρήτες από τους όμορους νομούς Ηρακλείου και Χανίων.

 «Η επίτευξη στόχων δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης, η οποία διαδραματίζει φυσικά σημαντικό ρόλο, αλλά και διάθεσης προσφοράς καθώς και επιστημοσύνης του Ιατρικού αλλά και του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Όταν στην ιατρική κοινότητα υπάρχουν στελέχη και επιστήμονες που πάνω και πρώτα από όλους θέτουν τον άνθρωπο τότε όλα είναι πιο εύκολα, μέσα στις όποιες δυσκολίες και σίγουρα αναπτύσσεται η μεταξύ του νοσοκομείου και της κοινωνίας η απαραίτητη εμπιστοσύνη που βοηθάει στο έργο της υγείας σε μία κοινωνία», ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Share.
Exit mobile version