Η δράση διοργανώνεται από την Υπηρεσία “Νοσηλεία στο Σπίτι” του Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός(Ε.Ε.Σ.), στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία (1/10), διοργανώνει μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης την Τρίτη 1η Οκτώβριου 2024 και ώρα 9:00 – 13:00 στην Πλατεία Συντάγματος με θέμα “Φροντίζουμε για την Υγεία, στην Τρίτη Ηλικία”.

Η τρίτη φάση του κύκλου της ζωής του ανθρώπου, αν και αποτελεί μία φυσιολογική κατάσταση, χαρακτηρίζεται από εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και υποστήριξη, καθώς τροποποιούνται οι ανάγκες και αυξάνεται η ευαλωτότητα.

Η δράση διοργανώνεται από την Υπηρεσία «Νοσηλεία στο Σπίτι» του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. Η Υπηρεσία «Νοσηλεία στο Σπίτι» αποτελεί αυτοτελή μονάδα νοσηλευτικής Φροντίδας, κυρίως για ασθενείς που εξέρχονται από το Νοσοκομείο και κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση της θεραπείας τους στο σπίτι. Η Υπηρεσία διαθέτει εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, που αποτελείται από Νοσηλεύτριες – Επισκέπτριες, Ιατρό και Φυσιοθεραπευτές που επισκέπτονται και παρακολουθούν τους ασθενείς, στηρίζοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κατά τη διάρκειά της δράσης, η ομάδα υγείας της Υπηρεσίας «Νοσηλεία στο Σπίτι» με ιατρό, νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές, θα ενημερώνει το κοινό για τη βελτίωση της σωματικής και συναισθηματικής υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, θα διαμοιραστεί ενημερωτικό υλικό του Ε.Ε.Σ. στους πολίτες.

Share.
Exit mobile version