Οι επιστήμονες που μελετούν την  επίδραση της αντίληψης για τα γηρατειά υποστηρίζουν ότι η αισιόδοξη στάση ζωής μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια του βίου μας έως και 7,5 χρόνια.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Yale και παρακολούθησε περισσότερα από 600 άτομα 50 ετών και άνω από μια πόλη του Οχάιο για 20 χρόνια.

Τι αποκάλυψε η μελέτη για τους… αισιόδοξους ηλικιωμένους

Στο πλαίσιο της μελέτης οι επιστήμονες συνέλεξαν σχετικά με το γήρας όπως «τα πράγματα χειροτερεύουν όσο μεγαλώνω» ή «είμαι το ίδιο χαρούμενος όσο και στα νιάτα μου», καθώς για τη σωματική λειτουργικότητα ως προς τη δυνατότητα ανάβασης σκαλιών, περπατήματος μεγάλων αποστάσεων ή διεκπεραίωση δουλειών του σπιτιού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης όσοι έβλεπαν θετικά το γήρας έζησαν κατά 7,5 περίπου χρόνια περισσότερο και είχαν μεγαλύτερη λειτουργικότητα, ακόμα και συναρτήσει μεταβλητών όπως η ηλικία, το φύλο, το αίσθημα μοναξιάς, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και η συνολική υγεία.

Η Δρ Becca Levy, επικεφαλής της παραπάνω μελέτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ηλικιακός ρατσισμός με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις για την τρίτη ηλικία συνδέθηκε με χειρότερη υγεία στο 95,5% των ερευνών από 45 χώρες και για έντεκα διαφορετικά πεδία της υγείας.

Share.
Exit mobile version