Εκδήλωση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας αποτελεί κάθε χρόνο μια πανευρωπαϊκή ευκαιρία για συντονισμένες δράσεις φορέων ψυχικής υγείας, τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά, οι οποίες αναδεικνύουν τη σημασία της ψυχικής υγείας και της συνδημιουργίας. Αποτελεί μια πρωτοβουλία που οργανώνεται από τον Mental Health Europe, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο Μη Κυβερνητικό Οργανισμό για την Ψυχική Υγεία στην Ευρώπη.

Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΖΙ: Συν-Δημιουργώντας το Μέλλον της Ψυχικής Υγείας». Ο Mental Health Europe ορίζει την συν-δημιουργία ως μια προσέγγιση στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φορείς της ψυχικής υγείας, που συνεργάζονται σε ισότιμη βάση, για την ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών, υπηρεσιών, προγραμμάτων και επικοινωνίας οι οποίες προάγουν τη θετική ψυχική υγεία, σύμφωνα με ένα ψυχοκοινωνικό μοντέλο και μια προσέγγιση βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία της συνεργασίας όλων των ενδιαφερομένων φορέων ψυχικής υγείας και της κοινωνίας των πολιτών για την ανάπτυξη και την υλοποίηση πολιτικών, υπηρεσιών και προγραμμάτων που προάγουν τη θετική ψυχική υγεία μέσα από δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνονται δημιουργικά εργαστήρια που δίνουν έμφαση στη συμπερίληψη, τη συνδημιουργία και την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας 2024 η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος διοργανώνει εκδήλωση, σε συνεργασία με την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ), καθώς και την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 11:00-14:00, στο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αιγάλεω (οδός Δωδεκανήσου 14, πλησίον μετρό Αιγάλεω).

Στόχοι της εκδήλωσης:

  • Να θέσει σε ανοιχτό διάλογο το ζήτημα της ψυχικής υγείας των εργαζομένων σε οργανισμούς ψυχικής υγείας και κοινοτικές μονάδες φροντίδας.
    • Να παρουσιάσει καλές πρακτικές και προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης της επαγγελματικής εξουθένωσης και του άγχους στους εργαζομένους.
    • Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων.

Για δηλώσεις συμμετοχής:

  • Τηλεφωνικά στο 210-9227611 (εσωτ. 13)
    • Μέσω email στο press@ekpse.gr
Share.
Exit mobile version