Μετά την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια που κατέληξε στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από τη ΝΔ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της, οκτώ «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Νίκη Κεραμέως να λάβουν μέτρα σε ότι αφορά τις φαρμακευτικές δαπάνες των χαμηλοσυνταξιούχων.

Οι οκτώ βουλευτές καλούν τους υπουργούς Υγείας και την υπουργό Εργασίας, να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση κοινωνικού χαρακτήρα από στελέχη της γαλάζιας ΚΟ μετά την ερώτηση των “11” για τα κόκκινα δάνεια. Οι 8 βουλευτές που υπογράφουν είναι οι Μίλτος Χρυσόμαλλης, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μπάμπης Αθανασίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης και Γιώργος Πασχαλίδης.

Οι ερωτώντες ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ. Με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζουν, θα αρθεί η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που αν και λαμβάνουν το ίδιο ύψος σύνταξης έχουν μηδενική συμμετοχή στη δαπάνη.

Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν επίσης τους αρμόδιους υπουργούς να τους ενημερώσουν για τον ακριβή αριθμό των πρώην δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. και την προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την απαλλαγή, όπως επίσης για  τον αριθμό των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και ποια θα είναι η πιθανή προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την επέκταση και σε αυτούς της απαλλαγής από τη συμμετοχή.

Κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την κατάθεση της ερώτησης ανέφεραν ότι το κείμενο της ερώτησης των οκτώ δεν φανερώνει αντιπολιτευτική διάθεση και ότι η ενέργειά τους είναι στα πλαίσια της αποστολής τους.

Share.
Exit mobile version