«Η ΝΔ διατηρεί την πολιτική της κυριαρχία. Ο ελληνικός λαός δεν γκρέμισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως ήθελαν κάποιοι» δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές που έφεραν τη ΝΔ ξανά πρώτο κόμμα με απώλειες όμως πέντε μονάδων σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός ότι στη ΝΔ πρέπει να προβληματιστούν για το γεγονός ότι δεν επετεύχθη ο στόχος του 33% που είχε προεκλογικά το κυβερνών κόμμα.

«Κυβερνάμε πολλά χρόνια άρα μια φθορά είναι λογική… Αυτό που μας έπληξε είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Η ψήφιση αυτού του νόμου ήρθε σε σύγκρουση με τον σκληρό πυρήνα του εκλογικού μας ακροατηρίου. Αυτό ο σκληρός πυρήνας ήθελε να μας στείλει ένα μήνυμα και το έκανε με τον πιο ανώδυνο πολιτικά τρόπο» είπε ο υπουργός Υγείας κάνοντας μια πρώτη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Ούτε η Φωνή της Λογικής πήρε 3% για την Υγεία ούτε ο Βελόπουλος πήρε 10% για την Υγεία, ούτε η Νίκη πήρε 5% για την Υγεία» είπε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «το εκκρεμές στη χώρα, πήγε σήμερα στα Δεξιά».

Σε αντίθεση με την βεβαιότητα Γεωργιάδη για τη «χαμηλή πτήση» της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, με σημαντικότερο, την ακρίβεια.

«Σέβομαι αυτή την επιλογή τους, είτε αυτή εκφράστηκε με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει την εξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διαμήνυσε ότι από τη Δευτέρα η κυβέρνηση «θα στραφεί με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες…»

Με δεδομένες τις πρωθυπουργικές παραινέσεις, το επόμενο προσεχές διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν με πιο εντατικούς ρυθμούς οι εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί στο υπουργείο Υγείας.
 
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ψηλά στην ατζέντα είναι οι νέες ρυθμίσεις για τον προσωπικό γιατρό που θα έρθουν με τη μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή, το θέμα των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών στα νησιά λόγω και της θερινής περιόδου, οι αλλαγές στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων, το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και βέβαια τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για τα οποία η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως.

Ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου είναι και τα προβλήματα στην υποδοχή των ασθενών στα ΤΕΠ που αναδείχθηκαν και ως στοιχείο της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργείου Υγείας και συνδικαλιστών.

Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε μιλήσει για την ανάγκη ριζικού εξορθολογισμού του ΕΣΥ υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στην υποδοχή των ασθενών θα βελτιωθεί αισθητά με την ολοκλήρωση των έργων που που υλοποιούνται σε δεκάδες νοσοκομεία για την ανακαίνιση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Share.
Exit mobile version